Κορόιδα Ιταλιάνοι!

Φίλος της στήλης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μιλάνο για δουλειές και κάθησε να πάρει τον καφέ του στο ιστορικό καφενείο Zucca in Galleria, με την πρόθεση μαζί με τον καφέ να έπαιρνε και κάτι από την αύρα που είχαν αφήσει εκεί ο Βέρντι και ο Τοσκανίνι. Παρήγγειλε έναν καπουτσίνο και ένα κρουασάν σοκολάτας. Ο λογαριασμός ήταν μόλις 2,10 ευρώ!

Οσο για την ποιότητα των εδεσμάτων, αφήστε καλύτερα – η ανάμνησή της τον έκανε να την εκθειάζει σε άψογο δεκαπεντασύλλαβο… Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι κορόιδα είναι οι φίλοι μας οι Ιταλοί; Από τη μια πλευρά, δεν ξέρουν πόσο εύκολα βγαίνουν τα λεφτά, όταν χρεώνεις υπερβολικές τιμές, εκμεταλλευόμενος τη ματαιοδοξία και την ξιπασιά των ανθρώπων.

Από την άλλη πλευρά, δεν ξέρουν ούτε τι λεβεντιά είναι το κιμπαριλίκι να πληρώνεις την τριπλάσια τιμή για προϊόντα τρεις φόρες χειρότερα σε ποιότητα. Τόσο πίσω βρίσκονται οι άνθρωποι εκεί στον Βορρά! Τα σημειώνω αυτά ως τονωτικά του ηθικού μας, διότι εμείς οι Ελληνες έχουμε ένα κομπλεξάκι έναντι των Ιταλών, με τους οποίους μας κολακεύει να συγκρινόμαστε…

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_17/11/2011_463089

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.