Κατάσχεση 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο

Σύντομη Περιγραφή:

Στην κατάσχεση συνολικής ποσότητας 4,3 τόνων κατεψυγμένου γαλέου επιμολυσμένου με υδράργυρο προχώρησαν κλιμάκια επιθεωρητών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Φ.Ε.Τ. Ηπείρου και Αττικής, που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών.

Η ακαταλληλότητα του προϊόντος (πρώτη ύλη και συσκευασμένο προϊόν), που είναι ισπανικής προελεύσεως, διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληψία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Βαρέων Μετάλλων σε τρόφιμα για το έτος 2011. Όπως διαπιστώθηκε από τους εργαστηριακούς ελέγχους, το εν λόγω προϊόν περιείχε υδράργυρο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο (βλ. σχετικά δελτία τύπου στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2011).
Η περαιτέρω έρευνα και συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ε.Φ.Ε.Τ., Ηπείρου και Αττικής, οδήγησε τους ελεγκτές στην δέσμευση και κατάσχεση  της προαναφερόμενης ποσότητας του επιμολυσμένου προϊόντος – για την ακρίβεια 4327,36 κιλών – προλαμβάνοντας έτσι την διακίνησή του στην ελληνική αγορά.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι : «Τα αποτελέσματα των προσπαθειών των ελεγκτών μας επιβεβαιώνουν ότι η πρόληψη αποτελεί στρατηγική προσέγγιση του Ε.Φ.Ε.Τ. όσον αφορά στους ελέγχους για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Οι έλεγχοί μας για την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων».

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.