Ποια τρόφιμα εισάγει η Ελλάδα

Μόλις το 33,4% της ποσότητας του μαλακού σιταριού που κατανάλωσαν οι Ελληνες το 2011, το 14,27% της ζάχαρης, το 28,7% του μοσχαρίσιου κρέατος αλλά και το 58,18% του αγελαδινού γάλακτος κάλυψε η ελληνική παραγωγή, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας για την «Αυτάρκεια αγροτικών διατροφικών προϊόντων» της ΠΑΣΕΓΕΣ. Οπως δείχνουν τα στοιχεία σε μια σειρά από βασικά αγαθά, η Ελλάδα είναι αναγκασμένη κάθε χρόνο να εισάγει σημαντικές ποσότητες για να καλύψει τη ζήτηση. Συγκεκριμένα, «ελλειμματική» είναι η παραγωγή στο μαλακό σιτάρι, στο κριθάρι, στις πατάτες, στα λεμόνια, στα όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακές), στη ζάχαρη, στο χοιρινό και στο βόειο κρέας, καθώς και στο αγελαδινό γάλα. Αρνητικό είναι το ισοζύγιο της χώρας και στην αγορά καύσιμων καθώς η χώρα εισάγει το σύνολο των καυσίμων που καταναλώνει.

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.