Ο ελληνικός υπολογιστής–ταμπλέτα

Η Πλαίσιο Computers λανσάρισε πριν από λίγες ημέρες το Turbo-X Tablet 450
Με τους «υπολογιστές–ταμπλέτες» να αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη δημοφιλία, η Πλαίσιο Computers λανσάρισε πριν από λίγες ημέρες στη χώρα μας τη δική της πρόταση σε αυτή την κατηγορία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο λόγος για το Turbo-X Tablet 450, το πρώτο ελληνικό tablet PC, το οποίο υπόσχεται υψηλή φορητότητα, αφού το βάρος του δεν ξεπερνά τα 800 γραμμάρια, ενώ το πάχος του είναι μόλις 13 χιλιοστά. Υπόσχεται, επίσης, και ευκολία στη χρήση, χάρη στην οθόνη πολλαπλής αφής που διαθέτει η οποία, εκτός από το ότι αντικαθιστά το φυσικό πληκτρολόγιο, επιτρέπει την πραγματοποίηση διάφορων λειτουργιών (όπως τη μεγέθυνση και τη σμίκρυνση των φωτογραφιών) σύροντας απλώς τα δάχτυλα πάνω στην επιφάνειά της.

Παράλληλα, ο Turbo-X Tablet 450 είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή Intel Atom N450 στα 1,66 GHz – έναν επεξεργαστή που είναι αρκετά διαδεδομένος στα netbook, καθώς εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις. Επιπλέον, διαθέτει μνήμη RAM 2GB και σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 32GB, για μεγάλη ταχύτητα προσπέλασης δεδομένων. Ο δέκτης Wi-Fi προσφέρει ασύρματη πρόσβαση στο Ιντερνετ, κάμερα 1,3 megapixel και δύο θύρες USB για τη σύνδεση εξαρτημάτων.

Ενα από τα χαρακτηριστικά, πάντως, που κάνουν το συγκεκριμένο μοντέλο να ξεχωρίζει από την πλειονότητα των tablet τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά έχει να κάνει με το ότι χρησιμοποιεί για λειτουργικό τα Windows 7 της Microsoft. Αυτό συνεπάγεται διάφορα πλεονεκτήματα, όπως, για παράδειγμα, πως η ταμπλέτα μπορεί να «τρέξει» όλα τα προγράμματα και τις σουίτες που έχει κανείς στο PC ή στο laptop του. Για τον ίδιο λόγο, η συσκευή είναι επίσης συμβατή με την απίστευτη ποικιλία από περιφερειακά που κυκλοφορούν. Και, καθώς το λειτουργικό σύστημα της Microsoft υποστηρίζει πλήρως το Flash της Adobe –το πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται η πλειονότητα των βίντεο στο Διαδίκτυο– το tablet δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή online multimedia υλικού.

Διαφορετική λογική από τους υπόλοιπους κατασκευαστές ακολούθησε εξάλλου η Πλαίσιο Computers και στην επιλογή του μεγέθους του Turbo-X Tablet 450 «προικίζοντάς» το με μία από τις μεγαλύτερες οθόνες για «υπολογιστή-ταμπλέτα», η οποία είναι 11,6 ίντσες. Σύμφωνα με την εταιρεία, με αυτό τον τρόπο η συσκευή εγγυάται όχι μόνο ένα άνετο περιβάλλον εργασίας, αλλά και «χορταστική» εμπειρία όταν παρακολουθεί κανείς ταινίες. Το Turbo-X Tablet 450 διαθέτει μάλιστα ανάλυση 1.366 x 768 pixel, για την αναπαραγωγή ταινιών και σίριαλ με ολοκάθαρη εικόνα.
πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_30/01/2011_430496

περισσότερα : http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Tablets.htm?Manufacturer=Turbo-X

τιμή 549 ευρώ

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.