Μετρήστε τη πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο internet

Τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης της Ελλάδας προωθεί η ΕΕΤΤ, καλώντας τους συνδρομητές με ADSL ή VDSL συνδέσεις να συμμετέχουν στο ΥΠΕΡΙΩΝ, ένα καινοτόμο, αξιόπιστο και εύχρηστο «Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων».

Με το ΥΠΕΡΙΩΝ, στo www.hyperiontest.gr,οι ίδιοι οι συνδρομητές μετρούν, ελέγχουν και ταυτόχρονα συγκρίνουν την απόδοση, την πραγματική ταχύτητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης, ανά γεωγραφική περιοχή.

Στο ΥΠΕΡΙΩΝ, οι συνδρομητές αποκτούν πλήρη εικόνα για τη σύνδεσή τους καθώς:

– μετρούν, με το εργαλείο NDT, τις πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης, κατά τη λήψη (download) και αποστολή (upload) δεδομένων, το χρόνο απόκρισης και τις απώλειες πακέτων σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και χρονική στιγμή (π.χ. χαμηλές ταχύτητες στις ώρες αιχμής. Επίσης, συγκρίνουν την ταχύτητα που πραγματικά απολαμβάνουν με τη μέγιστη ταχύτητα που η σύνδεσή τους μπορεί θεωρητικά να υποστηρίξει, ανάλογα με την απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο.

– ελέγχουν, με το εργαλείο Glasnost, εάν ο πάροχος περιορίζει επιλεγμένες υπηρεσίες αποτρέποντας τη βέλτιστη αξιοποίηση της ταχύτητας.

Το ΥΠΕΡΙΩΝ αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ, χρησιμοποιώντας ως βάση την πλατφόρμα του Measurement Lab Partnership (M-Lab). Ακολουθώντας τις αρχές του Μ-Lab, το ΥΠΕΡΙΩΝ είναι διαθέσιμο από την ΕΕΤΤ σε μορφή ανοιχτού κώδικα, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή του από άλλες Ρυθμιστικές Αρχές ή φορείς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Με την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, η ΕΕΤΤ στοχεύει, με το ΥΠΕΡΙΩΝ, στη διαφάνεια στη σχέση συνδρομητή-παρόχου, στην προστασία από αθέμιτες πρακτικές, αλλά και την ισότιμη πρόσβαση σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες σταθερής ευρυζωνικότητας.

http://hyperiontest.gr/

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε  και άλλα  sites που  παρέχουν Online Tests για να μάθετε  πάνω-κάτω την ταχύτητα της σύνδεσης σας στο  internet.
Ένα απο τα καλύτερα sites για Test ταχύτητας του internet είναι το:
SpeedTest.net
Ένα άλλο site που βρήκα αρκετά καλό είναι και το:
My-SpeedTest.com

Κοινοποίηση

More From Author

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.