ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

ΑΓΚΙΝΑΡΑ: Καλό διουρητικό, μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθάει τη χολή.

ΑΡΑΚΑΣ: Προλαμβάνει τη σκωληκοειδίτιδα, μειώνει τη χοληστερίνη, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και διαθέτει πολλούς αντισυλληπτικούς παράγοντες.
ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ: Σκοτώνουν τους μολυσματικούς ιούς, λειτουργούν ως καθαρτικά, καταπολεμούν τη διάρροια και βοηθούν στην πρόληψη των αιμοφόρων αγγείων.
ΒΕΡΙΚΟΚΟ: Καταπολεμά τον καρκίνο που οφείλεται στο κάπνισμα.
ΒΡΟΜΗ: Θεωρείται από τα καλύτερα φυσικά φάρμακα για την καρδιά, μειώνει τη χοληστερίνη, ρυθμίζει το ζάχαρο, λειτουργεί ως καθαρτικό και καταπολεμά τη φλεγμονή του δέρματος.
ΓΑΛΑ: Αποτρέπει την οστεοπόρωση, καταπολεμά τις λοιμώξεις με ιδιαίτερη επιτυχία στη διάρροια, προστατεύει το στομάχι από βαριές τροφές και φάρμακα, προλαμβάνει το έλκος, τη χρόνια βρογχίτιδα, την τερηδόνα, μειώνει τη χοληστερίνη, εμποδίζει αρκετές μορφές καρκίνου και δίνει πνευματική ενέργεια.
ΓΙΑΟΥΡΤΙ: Σκοτώνει τα βακτήρια, θεραπεύει τις εντερικές μολύνσεις, μειώνει τη χοληστερίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην καταπολέμηση του έλκους και φυσικά έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση.
ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ: Βοηθά στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού, μειώνει τη χοληστερίνη και καταπολεμά τον καρκίνο.
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ: Είναι ισχυρό καθαρτικό.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ιδανικό για την  καρδιά, μειώνει την κακή και αυξάνει την καλή χοληστερίνη, αραιώνει το αίμα, έχει ουσίες που καθυστερούν τον καρκίνο και τη γήρανση και άρα βοηθάει στη μακροζωία και φυσικά μειώνει την πίεση.
ΖΑΧΑΡΗ: Δυο κουταλιές λίγο πριν τον ύπνο λειτουργούν ως το τέλειο υπνωτικό και ως εκ τούτου περιορίζει στρες και άγχος, είναι αντικαταθλιπτικό, σκοτώνει τα βακτήρια και επουλώνει τις πληγές.
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ: Περιέχει αντικαρκινικές ουσίες, μειώνει τη χοληστερίνη, βοηθάει στην πρόληψη της τερηδόνας και των καρδιοπαθειών.
ΚΑΡΟΤΟ: Βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθάει στη δυσκοιλιότητα.
ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ: Το καλύτερο φάρμακο για τους πνεύμονες, είναι αποχρεμπτικό, βοηθάει στις χρόνιες βρογχίτιδες και το εμφύσημα, διαλύει τους θρόμβους στο αίμα, ανακουφίζει τον πόνο και λέγεται ότι προκαλεί και ευφορία, σε όσους την αντέχουν.
ΚΑΦΕΣ: Προσφέρει πνευματική διαύγεια, βοηθάει στο άσθμα, αναστέλλει την αλλεργική καταρροή, δίνει ενέργεια στο σώμα, προλαμβάνει την τερηδόνα.

ΚΕΡΑΣΙ: Βοηθάει στην προστασία των δοντιών.
ΚΟΛΙΟΣ: Το καλύτερο διουρητικό και άρα κατά της υπέρτασης.
ΚΟΛΟΚΥΘΙ: Βοηθά στη πρόληψη του καρκίνου των πνευμόνων
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ: Βοηθά στην μείωση του κινδύνου για καρκίνο στο παχύ έντερο και το στομάχι.
ΚΡΑΣΙ: Σκοτώνει τα βακτήρια και τους ιούς, προλαμβάνει καρδιοπάθειες, αυξάνει την καλή χοληστερίνη και είναι πλούσιο σε ουσίες που καταπολεμούν τον καρκίνο.
ΚΡΕΜΜΥΔΙ: Αυξάνει την καλή χοληστερίνη καλύτερα από οποιοδήποτε φάρμακο, ρυθμίζει το ζάχαρο, σκοτώνει τα βακτήρια, είναι αντικαρκινικό και ανακουφίζει από τη  βρογχική συμφόρηση.
ΚΡΙΘΑΡΙ: Βοηθάει στη δυσκοιλιότητα, μειώνει τη χοληστερίνη και καταπολεμά τον καρκίνο.
ΛΑΧΑΝΟ: Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, ο χυμός του θεραπεύει το έλκος, επιταχύνει την ανάπτυξη και σκοτώνει βακτήρια και ιούς.
ΛΕΜΟΝΙ: Περιέχει ισχυρές αντικαρκινικές ουσίες και βοηθάει στην πρόληψη του σκορβούτο.
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ: Αραιώνουν το αίμα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και απενεργοποιούν τους ιούς.
ΜΕΛΙ: Απολυμαίνει τις πληγές και τα έλκη, μειώνει τον πόνο, σκοτώνει τα βακτήρια, ανακουφίζει το άσθμα, καταπραΰνει τον πονόλαιμο, καταπολεμά τη διάρροια και είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά ηρεμιστικά και υπνωτικά.
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ: Διορθώνει τις βλάβες που προκαλεί στις αρτηρίες η χοληστερίνη και βοηθάει στην πρόληψη των σπασμών.
ΜΗΛΟ: Μειώνει τη χοληστερίνη και την πίεση, σταθεροποιεί το ζάχαρο, κόβει την όρεξη και καθαρίζει του μολυσματικούς ιούς.
ΜΠΑΝΑΝΑ: Μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθάει το έλκος.
ΜΠΙΡΑ: Βοηθάει στην πρόληψη της απόφραξης των καρδιακών αρτηριών και αυξάνει την καλή χοληστερίνη.
ΜΠΡΟΚΟΛΟ: Αντιμετωπίζει τις επιθέσεις του καρκίνου.
ΝΤΟΜΑΤΑ: Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο του καρκίνου και βοηθάει και στην πρόληψη της σκωληκοειδίτιδας.
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ: Περιέχουν χημικά που πολεμούν τον καρκίνο, το λάδι τους μειώνει τη χοληστερίνη και ρυθμίζουν το ζάχαρο.
ΟΣΠΡΙΑ: Μειώνουν τη χοληστερίνη, ρυθμίζουν το ζάχαρο, μειώνουν την πίεση, κάνουν να λειτουργεί καλά το παχύ έντερο, θεραπεύουν τη δυσκοιλιότητα και εμποδίζουν την εμφάνιση του καρκίνου.
ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ: Ιδανικά για καρδιά και εγκέφαλο, μειώνουν χοληστερίνη και τριγλυκερίδια και προσφέρουν πνευματική  ενέργεια.
ΠΑΤΑΤΑ: Θεωρείται καλό αντικαρκινικό.
ΠΕΠΟΝΙ: Είναι αντιθρομβωτικό και πλούσιο σε αντικαρκινικά χημικά συστατικά.
ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ: Αντιμετωπίζει τη ναυτία, αραιώνει το αίμα και μειώνει τη χοληστερίνη.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Καταπολεμά ορισμένους ιούς, αλλά και την αρτηριακή πλάκα, μειώνει το χοληστερίνη και βοηθάει στην πρόληψη ανάπτυξης ορισμένων καρκίνων.
ΡΥΖΙ: Μειώνει την πίεση, καταπολεμά τη διάρροια, προλαμβάνει την πέτρα στα νεφρά, εξαφανίζει την ψωρίαση και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.
ΣΙΤΑΡΙ: Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου, η κατανάλωση τους συνδέεται με τα μικρά ποσοστά καρκίνου του εντέρου και επίσης προλαμβάνει, φλεβίτιδες και αιμορροΐδες.
ΣΚΟΡΔΟ: Έχει τις ίδιες ουσίες με αυτής της ασπιρίνης και θεωρείται το καλύτερο φάρμακο ενάντια των θρομβώσεων. ( καρδιακά, εγκεφαλικά ), επίσης καταπολεμά τις λοιμώξεις και ανακουφίζει τη χρόνια βρογχίτιδα.
ΣΟΓΙΑ: Βοηθά το καρδιαγγειακό, μειώνει τη χοληστερίνη, είναι αντικαρκινικό, διαλύει τις πέτρες στη χολή, ανακουφίζει από τη διάρροια, ρυθμίζει το ζάχαρο, αποκαθιστά τα οιστρογόνα και βοηθά στην αντισύλληψη.
ΣΠΑΝΑΚΙ: Θρεπτικό και αντικαρκινικό.
ΣΤΑΦΙΔΑ: Προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία, θεραπεύει τη διάρροια και επιμηκύνει τη ζωή.
ΣΤΑΦΥΛΙ: Χτυπά τους ιούς και καταπολεμά την τερηδόνα.
ΣΥΚΟ: Καταπολεμά τον καρκίνο, βοηθάει τους δύσπεπτους και σκοτώνει τα βακτήρια.
ΤΣΑΙ: Καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς, προλαμβάνει την τερηδόνα, καταπολεμά τις λοιμώξεις, μειώνει την πίεση, δυναμώνει τα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία, καθυστερεί την αρτηριοσκλήρωση και έχει ηρεμιστικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
ΦΡΑΟΥΛΑ: Καταστρέφει του ιούς και η κατανάλωση του, έχει συνδεθεί με μειωμένα ποσοστά θανάτου από την επάρατο.
ΦΥΚΙΑ: Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, σκοτώνουν τα βακτήρια, επουλώνουν τα έλκη, μειώνουν τη χοληστερίνη και την πίεση καθώς αραιώνουν το αίμα, προλαμβάνουν τα εγκεφαλικά και φυσικά έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.
ΨΑΡΙΑ: Αραιώνουν το αίμα, εμποδίζουν τη θρόμβωση, μειώνουν τα τριγλυκερίδια και την κακή χοληστερίνη, μειώνουν την πίεση, προστατεύουν τις αρτηρίες, περιορίζουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, μειώνουν τους πόνους τις ρευματοειδούς αρθρίτιδας, των ημικρανιών, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ανακουφίζουν το άσθμα, καταπολεμούν τη νεφροπάθεια και δίνουν ισχυρή πνευματική ενέργεια.
Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.