Ανήθικη και παράνομη η νέα αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Αύξηση της ΔΕΗ

Κύριε διευθυντά

Eίναι πράγματι πρωτάκουστη, ανήθικη και παράνομη η νέα αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η οποία όπως αναφέρεται, οφείλεται στο ότι η ΔΕΗ πληρώνει με υπερβολική τιμή την ενέργεια που αγοράζει από τους παρόχους των φωτοβολταϊκών και των ανεμογεννητριών. Οι καταναλωτές δεν είναι υπεύθυνοι για το θέμα αυτό και προφανώς με καμία λογική δεν μπορεί να επιβαρυνθούν γι’ αυτό.

Εάν κάποιοι, με την ευθύνη ή συνενοχή κάποιων κρατικών οργάνων, υπέγραψαν με τη ΔΕΗ λεόντεια σύμβαση για να πωλούν σε αυτήν με υπερβολική και δυσανάλογη προς την επένδυσή τους τιμή την ενέργεια από τις εγκαταστάσεις τους, τότε η ΔΕΗ πρέπει να καταγγείλει τις συμβάσεις αυτές ως επαχθείς, ή με όποια άλλη νομική αιτιολογία μπορεί να στοιχειοθετηθεί, και είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει.

Εάν πάλι οι συμβάσεις είναι τέτοιες που δεν μπορεί νομικά να ακυρωθούν ή να τροποποιηθούν, πράγμα αδιανόητο κατ’ εμέ, ή εάν η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα, τότε πρέπει να παρέμβει το κράτος.

Το κράτος σίγουρα, εύλογα, δίκαια και ηθικά μπορεί άμεσα να υποβάλει τα έσοδα των παρόχων αυτών σε ανάλογη υψηλή φορολογία, ώστε να αντισταθμίσει τη ζημία της ΔΕΗ και να αποδώσει τους φόρους αυτούς στη ΔΕΗ, ή, εάν αυτό νομικά είναι ανέφικτο, να την αποδώσει απευθείας στους πολίτες με ισόποση έκπτωση από τον φόρο καθενός.

Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.

Αρκετά χαράτσια μας έχουν επιβληθεί. Δεν είναι ανάγκη να πληρώνουμε και για τα κέρδη κάποιων «έξυπνων» ή σε κάθε περίπτωση τυχερών.

Ι. Κουλουρης – Δρ μηχ/γος – ηλ/γος ΕΜΠ
Επιστολή στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24-7-2013

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.