Η καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Εθνική Τράπεζα

Αθήνα 17.10.2013

Η καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα “Best Developed Market Bank in Greece” αναδείχθηκε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο των βραβείων “World’s Best Developed Market Banks Awards 2013”, που απονεμήθηκαν για 20η χρονιά, από το διεθνές οικονομικό περιοδικό Global Finance.

Το βραβείο παρέλαβε ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Πέτρος Χριστοδούλου, κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, στην Ουάσινγκτον.

Με τα βραβεία “World’s Best Developed Market Banks Awards”, το περιοδικό Global Finance αναγνωρίζει και επιβραβεύει όσες τράπεζες συστηματικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών τους, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα θέτουν τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Global Finance, για την επιλογή της καλύτερης Τράπεζας λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια, τόσο σε ποσοτικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο, όπως αύξηση του ενεργητικού, κερδοφορία, φήμη, ικανότητα διοίκησης, γεωγραφική κάλυψη, στρατηγικές σχέσεις, καθώς και ανάπτυξη νέων και καινοτομικών προϊόντων. Η επιλογή των καλύτερων τραπεζών έγινε, έπειτα από εισηγήσεις τραπεζιτών, ανωτάτων οικονομικών στελεχών και αναλυτών από όλο τον κόσμο.

Η σημαντική αυτή διεθνής διάκριση επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, την ισχυρή θέση της Τράπεζας στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και την προσήλωσή της στην εφαρμοζόμενη στρατηγική, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η τιμητική αυτή διεθνής διάκριση της Εθνικής Τράπεζας από το Global Finance, ως η καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα,  ακολουθεί  τη βράβευση ως “Best Bank in Greece 2013” από το περιοδικό Euromoney, που της είχε απονεμηθεί, στο πλαίσιο των βραβείων “Awards for Excellence 2013”, τον περασμένο Ιούλιο.

πηγή:www.nbg.gr

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.