Οδύσσεια στο κτηματολογικό γραφείο Λαμίας

Στις 13 Αύγουστου 2008 μεταβήκαμε από την Αθήνα, όπου κατοικώ, μαζί με την κόρη μου, η οποία κατοικεί στο Παρίσι, στο κτηματολογικό γραφείο της Λαμίας για να υποβάλουμε τις δηλώσεις μας σε αυτό, αφού την προηγούμενη ημέρα 12 Αύγουστου είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με υπεύθυνο του γραφείου, ο όποιος μας διαβεβαίωσε ότι αν έχουμε προσέλθει ως τις 9.30 το πρωί θα εξυπηρετούμεθα αυθημερόν. Πράγματι προσήλθαμε μέσα στα χρονικά όρια που μας είχαν τεθεί και λάβαμε αριθμό προτεραιότητας 128. Περιμέναμε υπομονετικά από τις 9.20 το πρωί ως στις 3.30 το απόγευμα για να εξυπηρετηθούμε. Στις 3.30 μ.μ., και ενώ βρισκόμασταν στον αριθμό 118, ο υπεύθυνος του γραφείου κ. Ζαχαρόπουλος Στυλιανός εξήλθε του κτιρίου και μας ενημέρωσε ότι δεν θα εξυπηρετούνταν άλλοι εκείνοι την ημέρα και ότι θα έπρεπε να επανερχόμασταν την επομένη. Προσωπικά, του εξήγησα την κατάσταση μου, ότι δηλαδή διαμένω στην Αθήνα και η κόρη μου διαμένει στο Παρίσι, αλλά και τη χορηγηθείσα διαβεβαίωση περί εξυπηρέτησής μας αν ερχόμασταν μέσα στα χρονικά όρια που μας είχαν τεθεί, πλην όμως, σε ύφος που κρίνεται λίαν επιεικώς απαράδεκτο, είπε: «Τι να κάνουμε, σήμερα ήλθαν πολλοί από την Αθήνα, ελάτε αύριο». Περιμένοντας υπομονετικά έξι ώρες, όρθιοι, μέσα στον ήλιο και σε θερμοκρασία 37 β. και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για ικανοποίηση των στοιχειωδών σωματικών αναγκών, επειδή δεν μας επιτρεπόταν η πρόσβαση στο κτίριο όπου υπήρχαν τα απαραίτητα, αλλά και έχοντας δαπανήσει 120 ευρώ σε έξοδα μετακίνησης, αισθανθήκαμε ότι καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας, αλλά και τα δικαιώματα μας ως έλληνες πολίτες και προσβάλλεται η προσωπικότητά μας από την ανάλγητο συμπεριφορά του υπευθύνου του κτηματολογικού γραφείου που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκπροσωπούσε την ελληνική πολιτεία.

Παράλληλα, επειδή δεν κατοικούμε στη Λαμία για να έχουμε τις σχετικές γνωριμίες για πρόσβαση σε μικρούς αριθμούς σειράς προτεραιότητας, αναλογιζόμαστε αν η ελληνική πολιτεία μάς εξασφαλίζει στην πράξη και όχι στα λόγια το δικαίωμα να υποβάλουμε τις δηλώσεις μας αυτοπροσώπως.

Υστερα από την προσωπική μας εμπειρία, η ιδανική κατάσταση στην κτηματογράφηση, όπως αυτή περιγράφεται τόσο μέσα από τις ανακοινώσεις του αρμοδίου υπουργού όσο και από τις ανακοινώσεις της Κτηματολόγιο ΑΕ, χαρακτηρίζεται επιεικέστατα κοροϊδία του έλληνα πολίτη.

Οι καταγγέλλοντες Dr ΚΙΤΣΟΠΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιατρός, Αθήνα Dr ΚΙΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ ΚΙΡΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Σορβόννης, Παρίσι
tovima

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.