Ποιες εταιρείες παρανομούν και παραπλανούν τους καταναλωτές

Πρόστιμα συνολικού ύψους 446.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) τον μήνα Νοέμβριο του 2013 σε 60 επιχειρήσεις τροφίμων λόγω της διαπίστωσης παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα 23 από τα πρόστιμα, συνολικού ύψους 228.000 ευρώ, επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις στα προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.  Για όσες περιπτώσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία, διαβιβάστηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Τα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων:
– Για κατοχή και διάθεση μη ασφαλών/ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τροφίμων, τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας.
– Για παραπλάνηση του καταναλωτή, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα, (μεταξύ των οποίων οι γνωστές LIDL, ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΝΙΚΑΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, BARILLA, TASΤY FOODS, JUMBO,T & T FOODS , CHIPITA, ΧΟΥΤΟΣ), το είδος της παράβασης και το ύψος του προστίμου, δείτε εδώ: http://portal.efet.gr/images/efet_res/docs/kiroseis/2013/9.pdf

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.