POP3, SMTP και άλλοι τύποι διακομιστών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Κατά τη ρύθμιση ενός λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Αλληλογραφία των Windows θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον τύπο του διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιεί ο λογαριασμός σας. Η Αλληλογραφία τωνWindows υποστηρίζει τους παρακάτω τύπους διακομιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  • Οι διακομιστές Post Office Protocol 3 (POP3) κρατούν την εισερχόμενη ηλεκτρονική αλληλογραφία σας έως ότου κάνετε έλεγχο για νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, οπότε και τα μεταφέρουν στον υπολογιστή σας. Ο POP3 είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος λογαριασμού για προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τα μηνύματα συνήθως διαγράφονται από το διακομιστή όταν κάνετε έλεγχο για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Οι διακομιστές πρωτοκόλλου πρόσβασης μηνυμάτων Internet (Internet Message Access Protocol, IMAP) σας επιτρέπουν να εργαστείτε με τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, χωρίς να γίνεται πρώτα λήψη τους από τον υπολογιστή. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση, διαγραφή και οργάνωση των μηνυμάτων κατευθείαν στο διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αντίγραφα αποθηκεύονται στο διακομιστή, έως ότου αποφασίσετε να τα διαγράψετε. Ο IMAP χρησιμοποιείται συνήθως για λογαριασμούς επαγγελματικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Οι διακομιστές απλού πρωτοκόλλου μεταφοράς ταχυδρομείου (Simple Mail Transfer Protocol, SMTP) χειρίζονται την αποστολή των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Internet. Ο διακομιστής SMTP χειρίζεται την εξερχόμενη ηλεκτρονική αλληλογραφία και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα διακομιστή εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας POP3 ή IMAP.

     

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.