COSMOTE: Το γρηγορότερο δίκτυο για mobile internet στην Ελλάδα

27% γρηγορότερο δίκτυο από τον δεύτερο πάροχο στην Ελλάδα

Το πιο γρήγορο δίκτυο για mobile internet στην Ελλάδα, και 27% ταχύτερο από τον δεύτερο πάροχο, διαθέτει η COSMOTE καταλαμβάνοντας και την 12η θέση1 στην Ευρώπη ανάμεσα σε περισσότερους από 140 παρόχους, σύμφωνα με μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν για την Ελλάδα βασίζονται σε 150.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύοντας πως η COSMOTE συνεχίζει σταθερά και δυναμικά την ανάπτυξη του δικτύου της. Πρόκειται για αποτελέσματα που αφορούν το μέσο όρο ταχύτητας downloading των μετρήσεων σε μηνιαία βάση, που πραγματοποιήθηκαν τους 6 τελευταίους μήνες και βελτιώνονται δυναμικά όσο προστίθενται χρήστες με μετρήσεις.

Το Speedtest της OOKLA είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας του mobile Internet σε διεθνές επίπεδο, σημειώνοντας περισσότερα από 5εκατ. test την ημέρα, σε 2.500 servers παγκοσμίως.

«Οι μετρήσεις αυτές επιβεβαιώνουν την τεχνολογική μας υπεροχή και τη δέσμευσή μας να συνεχίζουμε, μέσω σταθερών επενδύσεων, να παρέχουμε στους πελάτες μας ποιοτική επικοινωνία. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των καταναλωτών, αναβαθμίζουμε διαρκώς το δίκτυό μας με στόχο μέσα στη χρονιά η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G της COSMOTE να φτάσει στο 70% και όλο και περισσότεροι πελάτες μας να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες mobile internet», δήλωσε σχετικά o κ. Γ.Τσώνης Γενικός Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ.

Για όσους θέλουν να ανακαλύψουν και μόνοι τους την ταχύτητα του δικτύου μπορούν να κάνουν το τεστ στο www.cosmote.gr/speedtest.

Το δίκτυο 4G της COSMOTE, με τη μεγαλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα, καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων αλλά και πολλές μικρότερες σε όλη την χώρα καθώς και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα2. Η χωρητικότητα mobile broadband του δικτύου 3G αυξήθηκε κατά 32% μέσα στο τελευταίο 12μηνο, εξυπηρετώντας με απόλυτη επιτυχία τις ανάγκες των πελατών. Επιπλέον, το δίκτυο της COSMOTE προσφέρει και την καλύτερη εμπειρία φωνής, με το HD Voice, που μόνο η COSMOTE προσφέρει στην Ελλάδα.

Η COSMOTE συνεχίζει να επενδύει ουσιαστικά στην τεχνολογική της υπεροχή και να παρέχει πάντα αξιόπιστες υπηρεσίες στους πελάτες της, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους.

1Στοιχεία Φεβρουαρίου 2014
2Βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων κάλυψης 4G στα επίσημα sites των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικά με το OOKLA SPEEDTEST

Το OOKLA Speedtest είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο διαδικτυακών μετρήσεων στον κόσμο, μέσω του οποίου εκατομμύρια χρηστών έχουν τη δυνατότητα να μετρούν την απόδοση του δικτύου τους σε καθημερινή βάση. Φημίζεται για την ακρίβεια, την αξιοπιστία και την ευκολία στη χρήση του.
Το OOKLA προσφέρει τη δωρεάν υπηρεσία Net Index, η οποία επιτρέπει σε κάθε χρήστη ευρυζωνικού δικτύου στον κόσμο να έχει πλήρη εικόνα της παγκόσμιας ευρυζωνικής απόδοσής του. Προσφέρει τη δυνατότητα σύγκρισης σε downloads, uploads και ποιότητα γραμμής στις συνδέσεις μεταξύ τοπικών και διεθνών, είτε σταθερών είτε κινητών, διαδικτυακών παρόχων. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα των υπηρεσιών παροχής διαδικτύου και να διαπιστώσουν αν τους προσφέρονται οι συμφωνημένες ταχύτητες. Η συγκεκριμένη δωρεάν υπηρεσία (Net Index) αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε νέα (beta) έκδοση που επιτρέπει στο χρήση να πλοηγηθεί ανά τον κόσμο και να ελέγξει τις προδιαγραφές/επιδόσεις κάθε χώρας, καθώς και τη σχετική κατάταξη των χωρών και απανταχού διαχειριστών ανά τον κόσμο.

  • 5 εκατομμύρια έλεγχοι καθημερινά
  • 350 εκατομμύρια χρήστες κατά το περασμένο έτος
  • 2.600 διακομιστές δοκιμών (testing servers) σε όλον τον κόσμο (σε συνεργασία με τοπικές υπηρεσίες παροχής διαδικτύου)

πηγή

Κοινοποίηση

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.