Καρδιοχειρουργός συνελήφθη για “φακελάκια” κατ’ εξακολούθηση

Καρδιοχειρουργός, 59 ετών, Διευθυντής Τμήματος Κλινικής Νοσοκομείου της Αθήνας, συνελήφθη την Τετάρτη διότι απαίτησε 1.500 ευρώ απο ασθενή για να τον χειρουργήσει. Κι όπως φαίνεται απο τις μέχρι στιγμής έρευνες, δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά την καταγγελία ασθενούς, ο οποίος υπέστη έμφραγμα, εισήχθη στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες ιατρούς η ανάγκη να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς («by pass»).

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο καρδιοχειρούργος που θα αναλάμβανε την επέμβαση όχι απλώς απαίτησε 1.500 ευρώ αλλά απείλησε τον ασθενή ότι θα του έδινε εξιτήριο και θα ανέβαλε την επίγουσα επέμβαση. Σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη, ο γιατρός μείωσε το ποσό στα 500 ευρώ και το ζήτησε προκαταβολικά για να ορίσει το χειρουργείο τις επόμενες μέρες.

Την Τετάρτη συγγενής του ασθενούς συνάντησε τον γιατρό και του έδωσε το προσημειωμένο ποσό. Αστυνομικοί  της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν αμέσως τον καρδιοχειρούργο, στην κατοχή του οποίου βρεθηκαν τα προσημειωμένα 500 ευρώ, καθώς και άλλα 350 ευρώ απο παρόμοιο εκβιασμό σε βάρος άλλου ασθενούς.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος γιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στο ίδιο Νοσοκομείο, 1.500-2.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη και άλλων ανάλογων περιστατικών αλλά και η ενδεχομένη συμμετοχή στην εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα και άλλων ατόμων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης, κατ’ επάγγελμα, εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος.

* Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.