Η εξοικονόμηση του ρεύματος

Η εξοικονόμηση του ρεύματος

Κύριε διευθυντά
Aυξάνουν το κόστος του ρεύματος για τους καταναλωτές κάτω των 800 kWh. Ναι, είμαι μια ανόητη, που με προσπάθειες κατέβασα την κατανάλωση του ρεύματος κάτω από τις 800 kWh.
Ανόητη, πολύ ανόητη. Πριν από 27 χρόνια, κάτοικος τότε εξωτερικού, έμαθα να χρησιμοποιώ λαμπτήρες οικονομίας ενέργειας. Κατασκεύασα με τον σύζυγό μου πριν από 10ετία σπίτι με όλες τις προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας. Ακριβά μονωτικά, ψυχρά επιχρίσματα, μόνωση παραθύρων με argon, θέρμανση ενεργειακή με τζάκι-καλοριφέρ, ηλιακό τριπλής ενέργειας, οικιακές συσκευές ενεργειακής κλάσης ΑΑΑ+++, με το ανάλογο κόστος. Ανανεώνουμε συνεχώς τους λαμπτήρες με ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση (νέας γενιάς). Αποτέλεσμα: φάπες. Τιμωρία για την προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης.

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος γιατί όλες αυτές οι συζητήσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας και το ενεργειακό κόστος; Είμαι εγώ η τρελή ή ανεγκέφαλοι όλοι αυτοί που θεσμοθετούν για λογαριασμό μας; Είναι αυτή η πατρίδα μου, που ενώ κάποτε έδωσε τα φώτα σε όλο τον πλανήτη, σήμερα στέλνει για ακόμη μια φορά τα παιδιά της στο εξωτερικό. Τι σέβεται σήμερα αυτό το κράτος και ποιες είναι οι αξίες τoυ;

Αθηνα Ζαπαντουλη – Βόλος
επιστολή στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

2Comments

Add yours
  1. 1
    Γιαννης

    Άμα έχεις κοινωνικό τιμολογιο και ξεπεράσεις (δεν είσαι και με τον μετρητή στο χερι ) εστω και 1 KW σε χρεώνει απο 0 ολα με την ίδια τιμή σαν μην υπαρχει κοινωνικό τιμολογιο και όχι όσα ειναι πάνω απο τα 800.
    ΤΟ ….ΑΛΛΟ !!!! το πάγιο είναι πολύ μεγαλύτερο απο το κοινό τιμολογιο και όταν ρώτησα γιατι ….Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ …δεν ξέρετε κύριε οτι χρεώνεστε παραπάνω επειδή έχετε κοινωνικό τιμολογιο ???

  2. 2
    Ziggie Dobe

    Απάντηση στην κα Ζαπαντούλη: τα ίδια -αν όχι χειρότερα- έχω κάνει και γω στο δικό μου διαμέρισμα, μόλις 35 τμ, το οποίο σημειωτέον ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ, γιατί’ναι ρετιρέ και αετοφωλιά, αλλά οι φουσκωμένοι λογαριασμοί καλά κρατούν. Το θέμα δεν είναι ότι έχω καταναλώσεις (35 ευρώ το 4μηνο είναι τουλάχιστον αστείο αν όχι τραγικό) είναι ότι οι λογαριασμοί μου δεν πέφτουν ΚΑΤΩ ΑΠΟ 200 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ “ΔΙΑΦΟΡΕΣ” ΧΡΕΩΣΕΙΣ! Αγαπητή κυρία Ζαπαντούλη μου μία είναι η λύση….. Εγώ προσωπικά, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, παρά ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΗΘΩ και δίνω ΟΣΑ ΒΑΣΤΑΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ, συνήθως κάτω από 20 ευρώ. Τους αρέσει δεν τους αρέσει ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ. Υπογραφή: μιά Ελληνίδα -και γω- της διασποράς με περιβαλλοντική συνείδηση ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ που ωστόσο αρνείται να γίνει το κορόϊδο των όποιων “φορέων” εκμεταλλεύονται τη ΔΕΗ για να χρεώνουν τα δικά τους.

+ Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.