Ένα συκοφαντικό άρθρο για τις καταγγελίες διαφθοράς και φοροδιαφυγής

Στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσιεύτηκε χτες  5-10-2014  το εξοργιστικό, αβάσιμο και συκοφαντικό  άρθρο  τίτλο: “Μία… πόλη 70.000 «καταγγέλλει» φίλους και συγγενείς. Από πού προκύπτουν  τα παρακάτω στοιχεία με δεδομένο ότι σχεδόν το σύνολο των καταγγελιών είναι ανώνυμες! 
“Καθώς αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επιδιώκουν να βγάζουν τα φορολογικά άπλυτα των άλλων στην τηλεφωνική φόρα, τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό που κυρίως ανθεί είναι το «κάρφωμα» συγγενικού τύπου. Τα στατιστικά στοιχεία λένε πως 6 στους 10 τηλεφωνούν για να «συνετίσουν» αντιπαθητικές πεθερές, «παράνομους» κουμπάρους και άσπλαχνα αδέλφια με τη βοήθεια των ράμπο του ΣΔΟΕ.
Οι χωρισμένες και απατημένες σύζυγοι που καρφώνουν τον άνδρα τους και ζουν για να δουν τον πόλεμο των Ρόουζ ν’ ανθεί στο σπίτι τους είναι αγαπημένες πελάτισσες του 1517, καθώς η ατάκα «ο πρώην σύζυγός μου έχει βάλει τα λεφτά στη θυρίδα, και σας έχει αφήσει το χαράτσι απλήρωτο!» αποτελεί φράση–φετίχ για τους τηλεφωνητές. Οποτε την ακούν, ξέρουν πως θ’ ακολουθήσει ποταμός αποκαλύψεων. Αντιστοίχως, στο πλαίσιο έτερων συγγενικών «καρφωμάτων», ο πεθερός που ξεπλένει «μαύρο» χρήμα και ο θείος που «ξεχνάει» να κόψει αποδείξεις αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές των τηλεφωνικών σουρεαλιστικών συζητήσεων.
Οταν ξεφύγουμε από τα στενά οικογενειακά όρια, περνάμε στις επαγγελματικές αντιζηλίες. Καθώς υπάρχει πάντοτε κάτι που μπορείς να κάνεις για να οδηγήσεις γρηγορότερα την κατσίκα του γείτονα στην τελευταία της κατοικία, συχνοί συνομιλητές των κυρίων που απαντούν στο 1517 είναι και οι εστιάτορες της ημεδαπής: το 20% των τηλεφωνημάτων γίνεται από ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών, που έχουν βάλει στο μάτι το διπλανό μαγαζί, και καταγγέλλουν πως έχει να κόψει απόδειξη από τότε που ήταν της μόδας η καμπάνια «Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!». Στο υπόλοιπο 20% των καταγγελιών αναλαμβάνουν δράση οι απολυμένοι υπάλληλοι που παίρνουν τηλεφωνικώς τη μεγάλη τους εκδίκηση, αλλά και οι λογιστές που έμειναν απλήρωτοι και αποφάσισαν να μοιραστούν με το ΣΔΟΕ όλ’ αυτά που γνωρίζουν για τον… φιλάργυρο πρώην εργοδότη τους.”

Ας υποθέσουμε ότι τα στοιχεία που επικαλείται το άρθρο είναι αληθινά το ερώτημα μου είναι: Σημασία έχει το ποιος καταγγέλλει την παρανομία ή εάν γίνεται παρανομία; Σημασία έχει ότι η απατημένη σύζυγος έκανε καταγγελία ή εάν ο άντρας της είναι παράνομος; Με την παράλογη λογική του άρθρου  να μην καταγγείλουμε τους παρανομούντες γιατί είναι  «κάρφωμα». Κυρία Μαργωμένου σημασία δεν έχει ποιος καταγγέλλει την παρανομία άλλα η ίδια η παρανομία.
Το μεγάλο πρόβλημα, που ούτε καν αναφέρεται στο άρθρο, είναι μόνο ένα μικρό μέρος των καταγγελιών εξετάζεται. Εάν είχαμε έλεγχο όλων των καταγγελιών η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα θα ήταν πολύ μικρότερη.
Το άρθρο αυτό είναι πέρα για πέρα συκοφαντικό για τις σπουδαίες υπηρεσίες που προσφέρουν  οι γραμμές καταγγελιών 1517 και 11012 στο χτύπημα της φοροδιαφυγής  και της διαφθοράς σε αυτή τη χώρα. 
Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.