Lively


Σε μια κίνηση που μοιάζει να εμπνέεται από την επιτυχία του Second Life, η Google παρουσίασε ένα δωρεάν πρόγραμμα με το οποίο οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν τους δικούς τους εικονικούς κόσμους, να τους ενσωματώνουν σε δικτυακούς τόπους όπως το Facebook και να καλούν τους φίλους τους.

Αφού εγκαταστήσουν το λογισμικό του Lively στον υπολογιστή τους, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν άβαταρ (δηλαδή τον χαρακτήρα που θα τους εκπροσωπεί στον εικονικό κόσμο) και να δημιουργήσουν τρισδιάστατους χώρους σύμφωνα με τη φαντασία τους, είτε πρόκειται για ένα δωμάτιο είτε για ολόκληρο νησί. Μπορούν ακόμα να διαλέξουν έπιπλα και να διακοσμήσουν τους τοίχους με οθόνες που προβάλλουν βίντεο από το YouTube.

«Μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο του Lively μέσα από το αγαπημένο σου ιστολόγιο ή δικτυακό τόπο, παίρνεις αμέσως μια ιδέα για τα ενδιαφέροντα του χρήστη που δημιούργησε το δωμάτιο από τα έπιπλα και το περιβάλλον που επέλεξε» δήλωσε η Νινιάν Γιανγκ, επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε την υπηρεσία.

Σε αντίθεση με το Seecond Life και άλλους δημοφιλείς εικονικούς κόσμους, το Lively δεν απαιτεί συνδρομή και επιτρέπει στα μέλη του να μεταφέρουν τις ηλεκτρονικές τους δημιουργίες οπουδήποτε στο Διαδίκτυο. Ο κώδικας του Lively ήδη λειτουργεί στο Facebook και σύντομα αναμένεται η ειδική έκδοση για το MySpace.

Τα μέλη του Lively μπορούν επίσης να προσκαλούν τους φίλους τους, μέσω e-mail ή instant messaging, και να μαζεύονται στον εικονικό κόσμο για να συζητήσουν ή να αλληλεπιδράσουν με κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου.

Το Lively δημιουργήθηκε στα «εργαστήρια» του Google Labs και δοκιμάστηκε για αρκετούς μήνες από φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Η Google δεν φαίνεται να έχει σχέδια για την προβολή διαφημίσεων μέσω της υπηρεσίας.

Πηγή: In.gr
Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.