Απίστευτα γρήγορος ο Chrome της Google

Κυκλοφόρησε τελικά εχθές και επίσημα η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του νέου browser της Google, του Chrome για Windows Vista και Windows XP. Πρόκειται όπως αναφέραμε για μία εφαρμογή ανοιχτού κώδικα (open-source) και οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικά θετικές. Ο νέος browser έχει πολύ λιτό περιβάλλον, ενώ η ταχύτητά του φαίνεται ότι είναι το μεγάλο του όπλο. Όταν όμως λέμε ταχύτητα, δεν εννοούμε την ταχύτητα φόρτωσης μιας οποιασδήποτε σελίδας. Το μεγάλο όπλο του Chrome είναι η ταχύτατη απόκρισή του στην Javascript. Γιατί όμως αυτό είναι τόσο σημαντικό?

Πολλές ιστοσελίδες πλέον χρησιμοποιούν Javascript αλλά όχι εκτεταμένα. Υπάρχουν και εκείνες όπως, που κάνουν εκτεταμένη χρήση της γλώσσας, και τις χρησιμοποιούμε καθημερινά για τις εργασίες μας. Οι περισσότερες εφαρμογές της Google είναι γραμμένες με Javascript. Το Google Docs, το Gmail καθώς και πολλές άλλες ιστοσελίδες – εφαρμογές. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Google αποφάσισε να φτιάξει τον δικό της browser. Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο πιο γρήγορα φορτώνουν οι υπηρεσίες της Google. 

Η εταιρία, έχει ενσωματώσει 5 Javascript Benchmarks σε μία σελίδα, εδώ. 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Digitalnews.gr, σε έναν επεξεργαστή με δύο πυρήνες , 4 GB μνήμης και 64bit λειτουργικό σύστημα Windows Vista, ο Chrome απλά τσακίζει τον ανταγωνισμό. Αργότερος από όλους τους browsers είναι ο Internet Explorer 7, σκοράροντας μόλις 62 πόντους. Ακολουθεί ο Firefox 3 πετυχαίνοντας σκορ 270, ακόμα υψηλότερα βρίσκεται ο Opera 9 με 361 πόντους ενώ ο Chrome βρίσκεται με διαφορά στην πρώτη θέση πετυχαίνοντας σκορ 2525 πόντων. Αυτό σημαίνει ότι ο Chrome είναι περίπου 10 φορές πιο γρήγορος από τον Firefox 3 στην εκτέλεση Javascript!

Download: http://www.google.com/chrome/

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.