Οn-line για πασχαλινές εξορμήσεις

Η κρίση στον χώρο της οικονομίας φέρνει πολλές ευκαιρίες για ταξίδια και διακοπές, τόσο για τώρα το Πάσχα όσο και για το καλοκαίρι. Αεροπορικές εταιρείες αλλά και ξενοδοχεία κάνουν καλές προσφορές, αρκεί να ξεκινήσει κανείς νωρίς το ψάξιμο και να ξέρει πού πρέπει να κοιτάξει. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνετε μια πρώτη έρευνα αγοράς, και γιατί όχι να κλείσετε δωμάτιο, είναι με τη βοήθεια του Ιnternet.

Παρ΄ ότι στην Ελλάδα υστερούμε σε σχέση με το εξωτερικό σε υπηρεσίες τουρισμού μέσω Ιnternet, πλέον μπορεί κανείς να βρει πολλές πληροφορίες για τις μετακινήσεις, αλλά και τη διαμονή του. Το μόνο που ακόμα λείπει είναι η δυνατότητα απευθείας κρατήσεων και αγορών μέσω Ιnternet, αλλά και εκεί έχουν γίνει βήματα.

Ειδικά στο κομμάτι της εύρεσης δρομολογίων πλοίων και αεροπλάνων, τα πράγματα είναι πολύ θετικά και πλέον μπορεί κανείς να ενημερωθεί καλύτερα για τις διαθεσιμότητες και κυρίως να βρει καλές τιμές μέσω Ιnternet, παρά μέσω κάποιου ταξιδιωτικού γραφείου. Το ίδιο ισχύει και στην ενοικίαση αυτοκινήτου, με τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου να δίνουν τη δυνατότητα ακόμα και απευθείας πληρωμής (και όχι μόνο κράτησης) μέσω Ιnternet με τη χρήση πιστωτικής.

Τα site των αεροπορικών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων έχουν βελτιωθεί αρκετά και πλέον διαθέτουν όλα συστήματα ηλεκτρονικής κράτησης και αγοράς. Επισκεπτόμενος κανείς το site της Αegean ( www.aegeanair.com ) ή της Ολυμπιακής ( www.olympicairlines.com ) μπορεί να οργανώσει το ταξίδι του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εναλλακτικά, υπάρχει και το www. airtickets.gr, που δίνει πρόσβαση στις διαθέσιμες πτήσεις όλων των εταιρειών, εντός και εκτός Ελλάδας. Στον χώρο της ακτοπλοΐας, αξιόπιστα και ενημερωμένα είναι τα site των μεγάλων εταιρειών, όπως για παράδειγμα αυτό των Μινωικών Γραμμών ( www.minoan.gr ), της Ηellenic Seaways ( www.hellenicseaways.gr ) και της Βlue Star Ferries ( www.bluestarferries.com ), από όπου μπορεί κανείς να κλείσει εισιτήρια για επιβάτες και αυτοκίνητο προς τα περισσότερα νησιά της χώρας μας. Στην ενοικίαση αυτοκινήτων, ολοκληρωμένο σύστημα κρατήσεων προσφέρουν οι μεγάλοι του κλάδου, δηλαδή η Ηertz (www.hertz.gr ), η Αvis ( www.avis.gr) και η Βudget (www.budget.gr ).

Σε σχέση με τα ξενοδοχεία, αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, το Ιnternet είναι κυρίως χρήσιμο για να δει κανείς τι υπάρχει, σε τι ποιότητα και με τη βοήθεια κάποιων φωτογραφιών να προχωρήσει στις κύριες επιλογές του. Ωστόσο, για θέματα διαθεσιμότητας αλλά και τιμών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο, καθώς στο Ιnternet δύσκολα θα βρει κανείς επαρκή στοιχεία, ενώ πάντα η τιμή «ηλεκτρονικής πόρτας» είναι τσιμπημένη σε σχέση με τις πραγματικές τιμές, ειδικά μετά και την απαραίτητη διαπραγμάτευση.

Χρήσιμες διεθύνσεις για πληροφορίες και κρατήσεις είναι τα www.booking.com, www. yahotels.gr, www.book-hotels.gr, ενώ πολύ καλή πληροφόρηση καθώς και κρατήσεις προσφέρουν το www.pamediakopes.gr και το site του in. gr ( www.in.gr/hotels/booking.asp ). Σαφώς λιγότερες πληροφορίες βρίσκει κανείς για ταξίδι με λεωφορεία ή με τα τρένα του ΟΣΕ, το site του οποίου παραμένει ανεπαρκές και δεν επιτρέπει on-line αγορές.

tanea.gr

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.