Πώς αποκτούμε 100GB στο cloud

Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία cloud με τα περισσότερα δωρεάν Gigabytes είναι το Mega, η οποία προσφέρει ούτε λίγο, ούτε πολύ 50 ολόκληρα GB.Σε περίπτωση όμως που είμαστε… αχόρταγοι και δεν μας φτάνουν, μπορούμε να τα αυξήσουμε όσο θέλουμε δημιουργώντας και άλλους δωρεάν χώρους των 50GB. Μάλιστα, μπορούμε να βλέπουμε και να κατεβάζουμε τα αρχεία τους από τον αρχικό μας χώρο.

Για να υλοποιήσουμε το παραπάνω “κόλπο”, μπαίνουμε στο Mega από τον Web browser, πηγαίνοντας στη διεύθυνση και δημιουργούμε έναν νέο λογαριασμό επιλέγοντας Create Account. Στη φόρμα δίνουμε τα στοιχεία ενός άλλου λογαριασμού e-mail που ήδη διαθέτουμε. Μπορούμε, όμως, και να χρησιμοποιήσουμε ένα alias του λογαριασμού Gmail που ενδεχομένως ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει για τον πρώτο μας αποθηκευτικό χώρο. Αν αυτός είναι, για παράδειγμα, toemailmas@gmail.com, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα alias δίνοντας toemailmas+katiallo@gmail.com, όπου το katiallo είναι οτιδήποτε μας βολεύει, μια και το Gmail μάς επιτρέπει να δημιουργούμε όσα aliases θέλουμε. Μόλις μπούμε στον νέο λογαριασμό του Mega που φτιάξαμε, δημιουργούμε έναν φάκελο και πατώντας στο βελάκι δεξιά του εμφανίζουμε τις διαθέσιμες επιλογές, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η Sharing. Στη συγκεκριμένη επιλογή εισάγουμε το e-mail του κύριου αποθηκευτικού μας χώρου και από τη λίστα Permissions επιλέγουμε Full Access.

Όταν τώρα μπούμε στον κύριο λογαριασμό μας στο Mega θα δούμε το e-mail του δεύτερου λογαριασμού που δημιουργήσαμε. Πατώντας πάνω του πηγαίνουμε στον κοινόχρηστο φάκελο. Μπορούμε να ανοίξουμε και να κατεβάσουμε τα αρχεία του φακέλου, καθώς και να ορίσουμε από το μενού συγχρονισμό της κάμερας, ώστε να ανεβαίνουν αυτόματα οι φωτογραφίες και τα βίντεο.

Με την παραπάνω διαδικασία τα 50GB που αρχικά είχαμε, διπλασιάστηκαν στα 100GB!

Πηγή: https://www.ote.gr/web/guest/ote-life 

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.