Τιμές on line για 1.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ

Τιμές on line για 1.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA/Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ μάτι» για την καταπολέμηση της ακρίβειας στην αγορά βάζει σε λειτουργία πριν από τα Χριστούγεννα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ύστερα από καθυστέρηση 6 ετών, το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το Παρατηρητήριο θα αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης για τον καταναλωτή που θα παρουσιάζει τιμές συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών από 1.182 σημεία πώλησης σε 25 πόλεις. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας κάνει λόγο για διεύρυνση του αριθμού των προϊόντων, οι τιμές των οποίων θα παρουσιάζονται στο Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο- από 160 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός σε 1.000- ενώ στόχος είναι, εκτός από βασικά είδη σούπερ μάρκετ, να υπάρχουν και τιμές υπηρεσιών, καυσίμων, φαρμάκων, ακόμα και διδάκτρων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων.

Στόχος είναι σε πλήρη εφαρμογή το Παρατηρητήριο να δίνει πληροφορίες για το καλάθι της νοικοκυράς από συγκεκριμένες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, και οι τιμές να παρουσιάζονται αναλυτικά ανά προϊόν. Οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται είτε μέσω της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου Τιμών (www.e-prices.gr), είτε με ένα τηλεφώνημα στη γραμμή «1511».
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4549018

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.