Γάλα αγνώστου προελεύσεως

Στό άρθρο της Ελευθεροτυπίας 10-1-2010 με τίτλο:Γάλα αγνώστου προελεύσεως μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Τα προϊόντα γάλακτος των περισσοτέρων ελληνικών βιομηχανιών (Vivartia, Μεβγάλ, Αγνό, Ολυμπος, Δωδώνη, Ροδόπη, Κολλιός κ.λπ.) παρασκευάζονται από γάλα ελληνικό, σύμφωνα με τις συσκευασίες τους. Εξαίρεση η ΦΑΓΕ Α.Ε, που ανήκει στους αδελφούς Φιλίππου, τα προϊόντα της οποίας (ενδεικτικά αναφέρονται τα «ΦΑΓΕ ΑΒΓ» για παιδιά, «ΦΑΓΕ ΦΑΡΜΑ», «ΦΑΓΕ 10» κ.λπ.) αναγράφουν ότι το γάλα προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στα σουπερμάρκετ υπάρχουν και προϊόντα γάλακτος ιδιωτικής ετικέτας, με γάλα 100% ελληνικό όπως γράφει η συσκευασία τους. Τα περισσότερα από τα προϊόντα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ της πολυεθνικής Friesland Campina Hellas φέρουν σήμανση ότι το γάλα προέρχεται από τη Γερμανία (ΝΟΥΝΟΥ Family, Calci Plus, Kid). Επίσης, από την Ισπανία προέρχεται το ημιαποβουτυρωμένο γάλα με τα χαμηλά λιπαρά που χρησιμοποιείται από την πολυεθνική Unilever για την παραγωγή του προϊόντος Becel Pro-Activ.

Γιαούρτι

Στο γιαούρτι, οι περισσότερες ελληνικές βιομηχανίες χρησιμοποιούν «ευρωπαϊκή» πρώτη ύλη. Τα προϊόντα «Total» και «Αγελαδίτσα» της ΦΑΓΕ παράγονται με γάλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ίδιο γράφει και στη συσκευασία των γιαουρτιών Complet της ΔΕΛΤΑ (Vivartia).

Τα προϊόντα της Friesland, όπως το ΝΟΥΝΟΥ Yotopia, αναφέρουν ότι η πρώτη ύλη γάλακτος προέρχεται από τρεις διαφορετικές χώρες -Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία- με το ελληνικό γάλα να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή (87%).

Από 100% ελληνικό γάλα γίνονται τα γιαούρτια της Ολυμπος, της Μεβγάλ, της Δωδώνης και της Κρι-Κρι, όπως αναφέρουν οι συσκευασίες.

ΟΛΟ το άρθρο:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=119355

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.