Φασόλια , Ρεβίθια , Φακές … εισαγόμενες

εισάγονται

Φασόλια: το 46%
Ρεβίθια: 69%
Φακές: 92%

“Τρανταχτό παράδειγμα η παραδοσιακή ελληνική φασολάδα, που σήμερα αποτελείται κατά το ήμισυ σχεδόν από εισαγόμενα φασόλια: σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 46% των αναγκών καλύπτεται από εισαγωγές. Μάλιστα, η εξάρτησή μας αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο αφού μέσα σε μία διετία, από το 2007 στο 2009, η παραγωγή των ελληνικών ξηρών φασολιών μειώθηκε κατά 27% όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αν πάλι θέλουμε να φάμε φακές ή ρεβίθια, τότε οι ελπίδες μας να βρούμε ελληνικό προϊόν είναι ελάχιστες: Εισάγουμε το 92% και το 69% της κατανάλωσης αντίστοιχα. Βέβαια, έλλειψη παραγωγής δεν εντοπίζεται μονάχα στα όσπρια: επεκτείνεται σε μια παλέτα αγαθών, από τους τομείς της διατροφής, τα τσιγάρα και τα ποτά έως την ένδυση, την τεχνολογία, τα ορυκτά και τα βιομηχανικά προϊόντα.”
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4568073

© 2010, Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του ekatanalotis.gr.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.