Ρίχνουν την πίεση, ανεβάζουν τον κίνδυνο για καρκίνο

Χάπια που λαμβάνονται ευρέως για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων είναι δυνατόν να αυξήσουν σε μικρό ποσοστό τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Ιατρική Επιθεώρηση «Lancet Οncology». Αναλύοντας τα δεδομένα πέντε προηγούμενων ερευνών σε περίπου 60.000
ασθενείς, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι αυτής της κατηγορίας τα φάρμακα- αναστολείς του υποδοχέα της αγγειοτασίνης- ίσως ευθύνονται για ένα επιπλέον κρούσμα καρκίνου ανά 105 ασθενείς που τα παίρνουν για χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών.
Τα ευρήματα της μελέτης συνδέονται με τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του πνεύμονα, για τον οποίο ο κίνδυνος εμφάνισης είναι στατιστικά μεγαλύτερος.

Περίπου το 85% των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην έρευνα για τα χάπια της πίεσης έπαιρναν την ουσία τελμισαρτάνη μέσω του φαρμάκου Μicardis της φαρμακευτικής εταιρείας Βoehringer Ιngelheim Corp.,

η οποία αμφισβήτησε τα αποτελέσματα της μελέτης και υποστήριξε πως για το εν λόγω φάρμακο έχουν διεξαχθεί οι πιο εμπεριστατωμένες έρευνες παγκοσμίως.
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4579663

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.