Καύσωνας εκπτώσεων σε τηλεοράσεις, υπολογιστές

Μάχη τιμών στα ηλεκτρικά- ηλεκτρονικά είδη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πεφάνης
Καλοκαιρινή μάχη με εκπτώσεις έως 30% και προσφορές σημαντικής αξίας δίνουν οι εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών με έμφαση στις τηλεοράσεις, τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τους φορητούς υπολογιστές.
Επιχειρήσεις όπως η Πλαίσιο, η Κωτσόβολος, η Μultirama, η Ηλεκτρονική Αθηνών, η Γερμανός, η Μedia Μarkt και η Fnac μεταξύ άλλων «ποντάρουν» στην αύξηση του τζίρου τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων.
Εν όψει και της άφιξης του iΡhone της Αpple στην Ελλάδα από τη Vodafone – η οποία αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις περί τα τέλη Αυγούστου-, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζουν τις δικές τους απαντήσεις, με νέα μοντέλα αλλά και «πακέτα» προσφορών με συσκευές και χρόνο ομιλίας.
Στον τομέα των τηλεοράσεων- και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου – οι εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών εστιάζουν σε μοντέλα μεγάλων διαστάσεων, άνω των 40 ιντσών, στα οποία οι τιμές εκκινούν, για πρώτη φορά, από τα 750 ευρώ και μάλιστα για συσκευές τελευταίας τεχνολογίας. Μάλιστα η πτώση των τιμών έχει καταστήσει προσιτά και τα μοντέλα μεγαλυτέρων διαστάσεων- έως 50 ιντσών- το κόστος των οποίων αρχίζει από περίπου 1.350 ευρώ, χρήματα που πριν από περίπου έναν χρόνο αντιστοιχούσαν σε τηλεόραση διαγωνίου 40 ιντσών.

Στις ψηφιακές μηχανές
Σε κάθετη πτώση βρίσκονται οι τιμές και στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τόσο εκείνες που απευθύνονται σε ερασιτέχνες όσο και σε αυτές που καλύπτουν υψηλότερες απαιτήσεις. Στην πρώτη κατηγορία, μπορεί πλέον να βρει κανείς μοντέλα μεγάλων κατασκευαστών με ανάλυση 6,0 Μegapixels σε τιμές που εκκινούν από τα 80 ευρώ, ενώ η πλειονότητα των νέων αφίξεων διατίθεται σε τιμές μεταξύ 150 και 200 ευρώ.
Αντίστοιχα, στις μηχανές τύπου dSLR, που απευθύνονται σε πιο απαιτητικούς καταναλωτές, οι τιμές εκκινούν για πρώτη φορά από τα 300 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του φακού.


Σε laptops, κινητά

«Εκπτώσεις» ακόμα και 30% κάνουν οι αλυσίδες και στους φορητούς υπολογιστές, το κόστος των οποίων πλέον αρχίζει από τα 500 ευρώ για μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, στις πιο ακριβές προτάσεις οι εταιρείες κάνουν δώρα σημαντικής αξίας, όπως για παράδειγμα πολυμηχανήματα και συνδέσεις στο Ιnternet.
Τέλος, έντονη είναι η κινητικότητα και στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, όπου τον Σεπτέμβριο αναμένεται μπαράζ νέων αφίξεων και προσφορών. Αφορμή, το νέο iΡhone της Αpple το οποίο θα διαθέτει στη χώρα μας η Vodafone σε τιμές από 499 ευρώ (χωρίς συμβόλαιο). Οι ανταγωνιστές ετοιμάζουν τις δικές τους απαντήσεις, με νέα μοντέλα που συνδυάζουν τις κλήσεις με τη μουσική, την εικόνα και την πλοήγηση στο Ιnternet, ενώ και η Vodafone σχεδιάζει νέα «πακέτα» συνδρομών για όσους αγοράσουν το iΡhone με σύνδεση στο δίκτυό της.  TA NEA

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.