Αγορές από το εξωτερικο

Το παρακάτω στάλθηκε απο αναγνώστη ως σχόλιο σε κάποιο άρθρο.

Κατά κανόνα, προτιμώ να κάνω αγορές από ιστοσελίδες επιχειρήσεων που εδρεύουν εντός ΕΕ και βρίσκονται εντός ζώνης ευρώ, για πρακτικούς λόγους. Εξ αυτών, η Γερμανία έχει τα πιο φθηνά μεταφορικά και καλές τιμές. Σε γενικές γραμμές, οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα είναι έως και 20-30% φθηνότερες, εκτός αν υπάρχει κάποια προσφορά. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχω παρατηρήσει και μεγαλύτερη διαφορά.
Σε γενικές γραμμές, οι έμπειροι χρήστες γνωριζουν ποιες ιστοσελίδες είναι αξιόπιστες και ποιες όχι. Οι επιχειρήσεις που δραστηροποιούνται kai στο διαδίκτυο ελέγχονται από τις εθνικές αρχές του τόπου της έδρας τους. Αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα σε ενδοκοινοτικό επίπεδο, μπορεί να λυθεί με την επέμβαση της ελληνικής ΓΓΚ.
Σε γενικές γραμμές, δεν με απασχολεί να μιλήσω με κάποιον πωλητή. Μου αρκεί η επικοιωνια μέσω email. Οι περισσότερες επιχειρήσεις με παρουσία στο διαδίκτυο από τις οποίες έχω ψωνήσει τα τελευταία 10-15 χρόνια έχουν
1)άψογη εξυπηρέτηση πριν και μετά την αφορά
2) άψογη περιγραφή προϊόντων, συσκευασία κοκ
3) ΄’αψογη υπηρεσία στο σύνολό της.
4) Λογική τιμή με περιθώριο κέρδους που τους επιτρέπει να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους είτε έχουν φυσική παρουσία (δηλαδή μαγαζί off line) είτε όχι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο υπολογιστής που αγόρασα από την Αγγλία μου κόστισε 40% πιο φθηνά μαζί με τα μεταφορικά απ’ ότι να τον αγόραζα από Ελλάδα.
Φίλε Λάζαρε, υποθέτω ότι βάσει των γραφόμενών σου διατηρείς επιχείρηση, οπότε γνωρίζεις καλύτερα από μένα το καθεστώς των εισαγωγών.
Υποθέτω οτι ο δασμός/τέλος τον οποίο αναφέρεσαι αφορά τα εισαγώμενα από τρίτες χώρες προϊόντα. Αν εφαρμόζεται και σε προϊόντα προερχόμενα από κάποιο κράτος μέλος της ΕΕ, τότε κακώς οι εμπορικοί σύλλογοι δεν έχουν κινηθεί νομικά για την κατάργησή του στα εν λόγω προϊόντα.
Σχετικά με τα μεταφορικά που αναφέρεις, πρόκειται για κόστος που έχει ήδη υπολογιστεί στην τιμή των προϊόντων που βρίσκω εκτός Ελλάδας. Για τους λόγους που προανέφερα, επειδή θεωρώ αναίτια μια διαφορά τουλάχιστον 20% εντός της ευροζώνης στην πλειοψηφεία των προϊόντων που αγοράζω, και επειδή η εξυπηρέτηση πελατών στην Ελλάδα πάσχει και δεν καλύπτει τα κριτήριά μου (Τουτέστιν πληρώνεις 10 και παίρνεις 7), προτιμώ να καταθέσω τον οβολό μου σε σωστούς επαγγελματίες οι οποίοι μου προσφέρουν καλύτερη υπηρεσία, συμφέρουσα τιμή και έχουν περισσότερα έξοδα και μεγαλύτερη φορολόγηση από τον έλληνα επιχερηματία.
ΌΤαν και εφόσον ο έλληνας επιχειρηματίας γίνει ανταγωνιστικός από άποψη τιμής και υπηρεσίας όπως ο γάλλος, ο άγγλος, ο γερμανός, ο ιταλός, ο αμερικανός, ο αυστραλός κοκ, τότε θα τον προτιμήσω.

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.