Σημαντικές αλλαγές για την προστασία του καταναλωτή.

ΦΠΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

  • Ο καταναλωτής είναι σε θέση να γνωρίζει την τιμή προ και μετά ΦΠΑ η οποία θα αναγράφεται στις πινακίδες βιομηχανικών προϊόντων σε καταστήματα.
  • Κατοχυρώνεται το δικαίωμα του καταναλωτή να μην προβεί σε πληρωμή εάν δεν λάβει τη νόμιμη απόδειξη τόσο κατά την αγορά προϊόντων όσο και κατά την παροχή υπηρεσιών.
  • Καλύπτεται για πρώτη φορά και το ηλεκτρονικό εμπόριο με ένα εξειδικευμένο περιβάλλον προστασίας του καταναλωτή σε ότι αφορά τις ενδείξεις.
  • Στον τιμοκατάλογο των καταστημάτων εστίασης – αναψυχής, ο καταναλωτής δεν θα ενημερώνεται μόνο για την τελική τιμή, αλλά η τιμή πλέον αναλύεται σε καθαρή τιμή, ΦΠΑ, τελική τιμή. Επιπλέον, στον τιμοκατάλογο αναγράφεται ξεκάθαρα το δικαίωμα του καταναλωτή να μην προβεί σε πληρωμή εφόσον δεν λάβει τη νόμιμη απόδειξη.
  • Ορίζεται ρητά ότι στα καταστήματα εστίασης, κανένα προϊόν (όπως π.χ. εμφιαλωμένο νερό, ψωμί) δεν προσφέρεται και χρεώνεται χωρίς προηγούμενη συναίνεση του καταναλωτή.

Ορίζεται ρητά ότι στα καταστήματα εστίασης, ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει την τιμή και το βάρος του προϊόντος που θέλει να καταναλώσει όταν αυτό προσφέρεται με το κιλό σε βρώσιμη μορφή (και τα ψάρια σε βρώσιμη μορφή). Ο καταστηματάρχης εξασφαλίζει με κάθε πρόσφορο μέσο την τήρηση αυτής της αρχής. Όταν τα προϊόντα προσφέρονται με τη μερίδα, ο καταναλωτής ενημερώνεται για το βάρος της μερίδας που θα καταναλώσει ανεξαρτήτως της κατάργησης των προκαθορισμένων βαρών μερίδων εστίασης

όλες οι αλλαγές εδώ

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.