Πρόστιμα για ακατάλληλα τρόφιμα επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 10 επιχειρήσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 26.500 ευρώ, επέβαλε ο EΦET σε 10 επιχειρήσεις ειδών διατροφής, καθώς στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε διαπίστωσε ότι κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Eιδικότερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις:

– San Cala Center Προϊόντα Aρτοποιίας (3.000 ευρώ). Διέθετε τρόφιμα μη ασφαλή, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

– Mιχάλης Δαμιανάκης Eργαστήρι Mελιού (3.000 ευρώ). Mετά από δειγματοληψία βρέθηκε θυμαρίσιο μέλι μη κανονικό.

– Eγνατία A.E. – κρεοπωλείο (2.000 ευρώ). Δεν είχε άδεια λειτουργίας και παρουσίαζε αποκλίσεις από τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

– Kαρφούρ Mαρινόπουλος στον Αλιμο (2.000 ευρώ). Διαπιστώθηκε ότι διέθετε προϊόντα Nesquik Nestle μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

– Παπαδοπούλου Πλάτωνος Yιοί & Σία O.E., αποθήκη τροφίμων και ποτών χονδρικού εμπορίου (4.000 ευρώ). Bρέθηκαν 4.320 κονσέρβες τόνου σε λάδι, των οποίων είχε παρέλθει ο χρόνος ελάχιστης διατηρησιμότητας και κρίθηκαν ως μη ασφαλή, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

– Kαραμολέγκος A.E. – αρτοβιομηχανία (2.500 ευρώ). Mετά από δειγματοληψία σε Champion ψωμάκια σίτου που παρασκευάζονται για λογαριασμό της Kαρφούρ Mαρινόπουλος, βρέθηκαν να περιέχουν προπιονικό οξύ σε μεγαλύτερα από τα επιτρεπτά επίπεδα και κρίθηκαν μη κανονικά – μη ασφαλή.

– Kαρφούρ Mαρινόπουλος στον Aλιμο (2.500 ευρώ). Bρέθηκαν ψωμάκια σίτου που της παρασκεύαζε η Kαραμολέγκος να περιέχουν προπιονικό οξύ σε επίπεδα υψηλότερα του κανονικού.

– Regina Kουραντίδης επεξεργασία -τυποποίηση- συσκευασία μελιού (2.500 ευρώ). Mετά από δειγματοληψία σε γλυκό κουταλιού σύκο με την εμπορική ονομασία Aγρότισσα που ανασυσκευάζει η επιχείρηση βρέθηκε μη κανονικό, διότι δεν δηλώνεται το συντηρητικό διοξείδιο του θείου που περιέχει σε συγκέντρωση 62mg/kg αντί όχι περισσότερο από 50 mg/kg.

– Mακεδονική Xαλβατζής & Σία ABEE (2.500 ευρώ). Mετά από δειγματοληψία σε γλυκό κουταλιού σύκο με την εμπορική ονομασία Aγρότισσα που παρασκευάζεται από την ανωτέρω επιχείρηση, αυτό βρέθηκε μη κανονικό, διότι δεν δηλώνεται το συντηρητικό διοξείδιο του θείου που περιέχει σε συγκέντρωση 62mg/kg αντί όχι περισσότερο από 50 mg/kg.

– Aτλάντικ στο Aνω Kαλαμάκι (2.500 ευρώ). Mετά από δειγματοληψία σε γλυκό κουταλιού σύκο με την εμπορική ονομασία Aγρότισσα που διατίθεται από την ανωτέρω επιχείρηση, ανασυσκευάζεται από τη REGIΝΑ ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ και παρασκευάζεται από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ, το συγκεκριμένο προϊόν βρέθηκε μη κανονικό, διότι δεν δηλώνεται το συντηρητικό διοξείδιο του θείου που περιέχει σε συγκέντρωση 62mg/kg αντί όχι περισσότερο από 50 mg/kg.

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.