Ο εκβιασμός των 100 ευρώ

Tης Γιωτας Συκκα

Eίναι σαν να θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα της δικής τους κρίσης. Εδώ και μια πενταετία όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν πάει καλά, αλλά έκλειναν τα μάτια. Φέτος αφυπνίστηκαν οι περισσότεροι καλλιτέχνες του τραγουδιού, οι ερμηνευτές κυρίως, από κοντά και οι μαγαζάτορες που τα είδαν σκούρα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Τρεις μέρες την εβδομάδα δουλεύουν οι περισσότεροι, τέσσερις – πέντε χώροι είναι οι γεμάτοι, ενώ όλοι τους επέλεξαν τη σίγουρη συνταγή της ένωσης των δυνάμεων. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα οι συνεργασίες που γίνονται με το ζόρι δεν είναι πάντα επιτυχείς. Ούτε οι αντιγραφές. Είδαν ότι το σχήμα της αντροπαρέας λειτούργησε πριν από δύο σεζόν και σκέφτηκαν -δεν τους χαρακτηρίζει άλλωστε η φαντασία- να το επαναλάβουν. Τα περισσότερα προγράμματα είναι πληκτικά, αναμενόμενα, απλώς για να περνάει η ώρα. Λίγοι ξεχωρίζουν.

Ισως, γιατί άρχισε να επικρατεί κι ένας καινούργιος τρόπος εξυπηρέτησης των πελατών. Το στριμωξίδι δεν είναι βέβαια κάτι πρωτόγνωρο ούτε οι κακές αίθουσες με τις μικρές καρέκλες, που όλοι απεύχονται. Είναι η νυχτερινή συμπεριφορά των «υπευθύνων» στην προσπάθειά τους να κερδίσουν ό,τι έχασαν. Μόνο που ξεπέρασαν τη χαρακτηριστική αγένεια που γνωρίζαμε ώς τώρα.

Ετσι κι αλλιώς, τέτοιες μέρες με όσα γίνονται στην Αθήνα, ποιος έχει κέφι για ξεφάντωμα. Είναι όμως ακριβώς αυτές τις ημέρες που οι κοστουμαρισμένοι υπάλληλοι πολλών νυχτερινών κέντρων στριμώχνουν το κοινό κι ας υπάρχει χώρος ή το στέλνουν τιμωρία στα πίσω τραπέζια με θέα το W.C. Κι ας είναι επιδεικτικά άδεια τα πρώτα, δεύτερα και τρίτα ακόμη. Εκβιάζοντας 100 ή και 150 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό της παρέας ή την επιθυμία για μια καλύτερη θέση. Είναι πολλές οι καταγγελίες που λαμβάνει η «Κ» από πελάτες που ένιωσαν να προσβάλλονται από τους νόμους και τους ανθρώπους της νύχτας. Και όταν πράξεις το αυτονόητο, διαμαρτυρηθείς δηλαδή για τις κακές συνθήκες και την εκμεταλλευση γι’ αυτήν την άνομη ατμόσφαιρα, η απάντηση είναι πανομοιότυπη. «Στα μπουζουκια είστε, τι περιμένετε;».

Με το ανάστημα του ισχυρού είναι οι ίδιοι που δεν τηρούν κανόνες ασφαλείας. Ούτε έξοδοι κινδύνου, πυρανίχνευση, εξαερισμός. Αλλοι, ούτε άδειες λειτουργίας.

kathimerini

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.