Δουλειά απο την παραλία

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος στις διακοπές του είναι ξεχάσει τελείως τις δουλειές του και να απομονωθεί. Επειδή όμως πολλοί δεν μπορούν να φύγουν χωρίς να κρατήσουν επαφή με τη δουλειά τους ή υπάρχουν εκκρεμότητες που θα χρειαστεί να διεκπεραιώσουν στην περίοδο των διακοπών, προσπαθούν να βρουν τρόπους εργασίας εξ αποστάσεως. Για αυτούς τους αμετανόητους, παρουσιάζουμε σήμερα μερικές από τις τεχνολογίες που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει για να στήσει το γραφείο του στην παραλία.

Η υποδομή

Το πρώτο που χρειάζεται κανείς για να κάνει τη δουλειά του όταν είναι στις διακοπές, είναι ένας φορητός υπολογιστής. Εδώ ισχύει το όσο πιο μικρός σε διαστάσεις και πιο ελαφρύς τόσο το καλύτερο, και για τον λόγο αυτόν τα netbooks έχουν γνωρίσει τόσο μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, τα netbooks ενσωματώνουν και αρκετά απαραίτητα για εργασία εξ αποστάσεως εξαρτήματα, όπως κάρτα σύνδεσης με δίκτυα 3G ή web κάμερα για τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων.

Η σύνδεση με το Ιnternet είναι το επόμενο απαραίτητο κομμάτι του παζλ και ευτυχώς στο σημείο αυτό υπάρχουν αρκετές λύσεις πλέον. Τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία διαθέτουν στο πακέτο παροχών τους σύνδεση μέσω WiFi, ενώ σε αρκετές πόλεις και νησιά μπορεί κανείς να βρει και ελεύθερα hotspots, ενώ σχετικές υπηρεσίες προσφέρονται και από πολλά beach bars. Η πιο καλή λύση όμως είναι σίγουρα οι συνδέσεις 3G οι οποίες βελτιώνονται, το δίκτυο κάλυψής τους επεκτείνεται και οι τιμές είναι πλέον αρκετά προσιτές.

Οι εφαρμογές
Από τη στιγμή που θα στήσει κανείς τον υπολογιστή του και θα τον συνδέσει στο Ιnternet, μπορεί να αρχίσει να δουλεύει. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί αν θέλει να μιλήσει με συναδέλφους, να ανταλλάξει και να τσεκάρει αρχεία και εφαρμογές που βρίσκονται στο γραφείο στη δουλειά. Η χρήση ειδικών εφαρμογών είναι το επόμενο σημαντικό βήμα που μπορεί να μεταφέρει ολόκληρο το γραφείο στην παραλία.

Οι πιο απλές εφαρμογές που μπορεί κανείς να αξιοποιήσει είναι αυτές που χρησιμοποιούμε για Ιnstant Μessaging, όπως λ.χ. το Windows Live Μessenger ή το Υahoo Μessenger, το Skype κ.ά. Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες τους που περιλαμβάνουν το chat, τις συνομιλίες και τις δωρεάν κλήσεις, επιτρέπουν επίσης τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων (αν και καλό είναι να λυπηθείτε τους συναδέλφους που έχουν μείνει πίσω και δεν θα ενθουσιαστούν να σας βλέπουν στην παραλία με ένα mojito). Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην επιφάνεια του υπολογιστή του συναδέλφου με τον οποίο συνομιλείτε και την εκτέλεση βασικών εργασιών εκεί.

Τip

Υπηρεσίες 3G: ΟΤΕ, Wind, Vodafone

Λογισμικό instant messaging: Windows Live Μessenger, ΑΙΜ, ΙCQ, Skype, Υahoo Μessenger

Υπηρεσίες online συνεργασίας: Google Docs, Ζoho

Ειδικό λογισμικό συνεργασίας: Ζimbra, Group Οffice

πηγη: www.tanea.gr

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.