Ελεύθερο Ίντερνετ σε 279 σημεία!

Έστω και με αρκετή καθυστέρηση, η ελληνική περιφέρεια μπαίνει δυναμικά στην εποχή της ευρυζωνικότητας, με τους κατά τόπους δήμους και νομαρχίες να στήνουν δωρεάν προσβάσιμα δίκτυα WiFi. Μετά το επιτυχημένο παράδειγμα των Τρικάλων, αλλά και τα δειλά βήματα στην Αθήνα με τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Σύνταγμα, το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά, τη σκυτάλη παίρνουν 279 νέα hotspots σε όλη τη χώρα.

Βέβαια, μη φανταστεί κανείς ότι πρόκειται για κάποια αυτόνομη κίνηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απλά υπήρχαν τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» αποφάσισε να προχωρήσει σε εκταμιεύσεις έπειτα από αρκετά χρόνια καθυστέρησης. Ακόμα κι έτσι όμως τα νέα είναι ευχάριστα, τόσο για τους κατοίκους των επαρχιακών πόλεων όσο και για τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν κάποιο Ιnternet καφέ κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όλα τα WiFi hotspots θα πρέπει να λειτουργούν κανονικά έως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και σε πολλές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χρηστικές εφαρμογές, κυρίως τουριστικού περιεχομένου, όπως λ.χ. από ψηφιακούς οδηγούς πόλης. Ήδη τα πρώτα hotspots έχουν τεθεί σε λειτουργία και παράλληλα έχουν αρχίσει οι ενέργειες προβολής για το τοπικό κοινό. Η εξέλιξη αυτή θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας και ειδικά στη χρήση του Ιnternet και των εφαρμογών του και μπορεί υπό προϋποθέσεις να μας ξεκολλήσει από την τελευταία θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα Τρίκαλα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα η οποία κατάφερε να ξεφύγει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να αναπτύξει αυτόνομα και πολύ γρήγορα ασύρματα δίκτυα, εδώ και περίπου 2 χρόνια. Σήμερα, στο σύνολο της πόλης προσφέρεται στους δημότες δωρεάν ασύρματη πρόσβαση και γίνονται προσπάθειες παράλληλα να προσφέρονται διάφορες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Με οδηγό την πόλη των Τρικάλων, η οποία έχει πλέον την απαραίτητη τεχνογνωσία, δημιουργήθηκε μία κοινότητα 11 πόλεων η οποία προχωράει από κοινού στην ανάπτυξη ασύρματων δικτύων και εξελιγμένων υπηρεσιών για τους πολίτες. Εκτός από τα Τρίκαλα συμμετέχουν η Λάρισα, η Καρδίτσα, ο Βόλος, η Νέα Ιωνία Μαγνησίας από τη Θεσσαλία, τα Γιάννινα από την Ήπειρο, η Λαμία από τη Στερεά Ελλάδα και η Κατερίνη, τα Γρεβενά, η Κοζάνη και η Βέροια από τη Μακεδονία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας βρίσκονται σε ανάπτυξη συνολικά 42 υπηρεσίες για τους πολίτες, οι περισσότερες δωρεάν.

Τip

Δείτε τον κατάλογο των 279 WiFi hotspots στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http:/www.infosoc.gr/infos oc/elGR/grafeiotypou/infor mational/press-releases/ot a-wifi-.htm

ndigital

Κοινοποίηση

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *