Ηρθε το πολύ γρήγορο Ιντερνετ

Τα πρώτα τέσσερα προγράμματα VDSL ετοιμάζει να ρίξει στην αγορά ο ΟΤΕ

Το πράσινο φως για τη διάθεση στην ελληνική αγορά των πρώτων υπηρεσιών πολύ γρήγορου Ιντερνετ (VDSL) – με ταχύτητες που θα
φτάνουν έως και τα 50 Mbps – άναψε χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Επειτα από διαβουλεύσεις αρκετών μηνών τόσο με τον ΟΤΕ όσο και με τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους τηλεπικοινωνιών, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε την υπό όρους διάθεση για ένα εξάμηνο λιανικών υπηρεσιών και προϊόντων VDSL στην ελληνική αγορά εκ μέρους του ΟΤΕ. Μεταξύ των άλλων, επιβλήθηκε στον ΟΤΕ η υποχρέωση της ταυτόχρονης παροχής αντίστοιχων προϊόντων χονδρικής προς τους
εναλλακτικούς παρόχους, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα όλων των παικτών της αγοράς να προσφέρουν ισότιμα αντίστοιχες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.  Μετά τη λήξη του εξαμήνου, η Ρυθμιστική Αρχή θα επανεκτιμήσει, βάσει πραγματικών στοιχείων πλέον, τις επιπτώσεις της παροχής των σχετικών υπηρεσιών στην αγορά επαναπροσδιορίζοντας, εφόσον κριθεί απαραίτητο, τους τεχνικούς και τιμολογιακούς όρους διάθεσης των υπηρεσιών VDSL. Η απόφαση της ΕΕΤΤ θεωρείται σταθμός για τη μετάβαση της Ελλάδας σε υποδομές και δίκτυα σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς – σύμφωνα και με τους στόχους του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020 – τα οποία προσφέρουν υψηλές ταχύτητες σύνδεσης έως 50 Mbps. Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ ενέκρινε τις τιμές λιανικής VDSL που αρχίζουν από 19,90 ευρώ τον μήνα για ταχύτητες έως 30 Mbps και φτάνουν τα 29,90 ευρώ για ταχύτητες μέχρι και 50 Mbps. Οι τιμές χονδρικής θα είναι κατά τρία ευρώ χαμηλότερες.
Πάντως, ο ΟΤΕ είναι ήδη έτοιμος και αναμένεται να ρίξει στη λιανική αγορά τέσσερα διαφορετικά οικονομικά πακέτα VDSL, των οποίων οι τιμές θα αρχίζουν από 36,90 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ), καθώς θα περιλαμβάνουν και υπηρεσίες φωνής (2play).
Τα συγκεκριμένα οικονομικά προγράμματα θα έχουν ελάχιστη διάρκεια 12 μηνών. Εκτός από την πρόσβαση στο Ιντερνετ με υψηλές ταχύτητες μέσω του δικτύου VDSL, θα περιλαμβάνουν και απεριόριστες κλήσεις προς τα εθνικά σταθερά δίκτυα, αλλά και κλήσεις προς τα εθνικά κινητά δίκτυα.

OTE DOUBLE PLAY 30 GR: Το πρόγραμμα αυτό για το πρώτο εξάμηνο θα διατίθεται με μειωμένη τιμή 36,90 ευρώ τον μήνα, η οποία στη συνέχεια θα διαμορφωθεί στα 41,90 ευρώ. Στο πακέτο περιλαμβάνονται: το μηνιαίο πάγιο της τηλεφωνικής σύνδεσης PSTN ή ISDN Bra, η ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες έως 30 Mbps και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις εντός και εκτός δικτύου ΟΤΕ.
OTE DOUBLE PLAY 50 GR: Το πρόγραμμα θα διατίθεται στην τιμή των 46,90 τον μήνα ευρώ για το πρώτο εξάμηνο και των 51,90 ευρώ για το επόμενο διάστημα. Περιλαμβάνει το μηνιαίο πάγιο της τηλεφωνικής σύνδεσης PSTN ή ISDN Bra, ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο με
ταχύτητες έως 50 Mbps και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις.
OTE DOUBLE PLAY 30 PLUS: Με 40,90 ευρώ τον μήνα για το πρώτο εξάμηνο και 45,90 ευρώ για την υπόλοιπη διάρκεια, το πακέτο περιλαμβάνει το μηνιαίο πάγιο της τηλεφωνικής σύνδεσης PSTN ή ISDN Bra, την ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες έως 30 Mbps,
απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις εντός και εκτός δικτύου ΟΤΕ, αλλά και 60 λεπτά για κλήσεις από το
σταθερό προς κινητά CosmOTE.
OTE DOUBLE PLAY 50 PLUS: Με 50,90 ευρώ τον μήνα για το πρώτο εξάμηνο και 55,90 ευρώ για την υπόλοιπη διάρκεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πάγιο μηνιαίο τέλος της γραμμής, πρόσβαση στο Ιντερνετ με ταχύτητες έως 50 Mbps, απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα σταθερά, αλλά και 60 λεπτά κλήσεων προς κινητά όλων των εταιρειών.

ρεπορτάζ ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ / ΤΑ ΝΕΑ 19-9-2012

 

© 2012, Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του ekatanalotis.gr.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.