O Συνήγορος του Καταναλωτή δέχεται επώνυμες καταγγελίες!

synigoros-katanaloti2

synigoros-katanaloti1

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έλαβε το ηλεκτρονικό μήνυμα σας.
Η αποστολή του αιτήματός σας προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή δεν συνιστά αυτομάτως αναφορά, αφού για να προχωρήσει η Αρχή μας στην επί της ουσίας διερεύνηση του αιτήματος αυτού πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
 Να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας σας και πιο συγκεκριμένα:
o Ονοματεπώνυμο
o Πλήρης διεύθυνση (οδός & αριθμός, πόλη, Τ.Κ.) και
o Τηλέφωνο επικοινωνίας
 Να υπάρχουν τα ελάχιστα στοιχεία επικοινωνίας της καταγγελλόμενης επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα:
o Επωνυμία
o Πλήρης διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας
 Να υπάρχει αποδεικτικό της ταυτότητας του καταγγέλλοντος και πιο συγκεκριμένα:
 Σαρωμένο αντίγραφο της υπογραφής σας επί της αναφοράς και επισυναπτόμενο σαρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας σας o {Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αποστολή της υπογραφής
σας και της ταυτότητας σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να μας αποστείλετε ολόκληρη την αναφορά σας ταχυδρομικά στην διεύθυνση : Συνήγορος του Καταναλωτή Λ. Αλεξάνδρας 144 Τ.Κ. 11471 Αθήνα.}.
 Να υπάρχει σαφής περιγραφή της καταναλωτικής διαφοράς και σαφώς διατυπωμένο αίτημα διαμεσολάβησης προς την Αρχή μας ως βασικό αποδέκτη και όχι ως κοινοποίηση.
Κατόπιν των ανωτέρω, επιθυμούμε να γνωρίζετε ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα δεσμευτεί να αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσής σας και να σας προσφέρει τις διαμεσολαβητικές του υπηρεσίες, εφόσον ακολουθήσετε τις ανωτέρω προϋποθέσεις, πάντοτε βεβαίως μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Αρχής και με δεδομένο ότι
συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις του νόμου.
Προς διευκόλυνσή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Καταναλωτή, προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για τον τρόπο υποβολής αναφοράς και να προμηθευθείτε το κατάλληλο έντυπο γι’ αυτόν τον σκοπό (επιλογή «Χειρισμός καταγγελιών  Υπόδειγμα αναφοράς»).
Σας ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή τυχόν απαραίτητη διευκρίνιση.
Με εκτίμηση
Έκ της Γραμματείας

Προσθήκη του Διαχειριστή: Με τέτοιες προϋποθέσεις αποθαρρύνονται  πάρα πολλοί που ήθελαν να καταγγείλουν μια παρανομία χωρίς να φοβούνται για τη ζωή τους.

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.