Μείωση χρεώσεων έως 45% στις κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα

Μειώσεις έως και 45% στις χρεώσεις των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα από όλα τα δίκτυα (σταθερά και κινητά), αναμένεται να φέρει το νέο σχέδιο τερματισμού των κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, που κοινοποίησε χθες στην Κομισιόν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Το τέλος τερματισμού είναι το ποσό που καταβάλλει ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος σε έναν άλλον πάροχο, για τις κλήσεις που κάνει ο συνδρομητής του πρώτου σε συνδρομητή του δεύτερου δικτύου.
Σήμερα, το τέλος τερματισμού ανέρχεται σε 4,95 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό κλήσης. Η ΕΕΤΤ προτείνει να μειωθεί κατά 80% ώστε από την 1η Απριλίου 2013 να διαμορφωθεί σε 1,03 λεπτά του ευρώ.
Για το δίκτυο του ΟΤΕ που τελεί υπό ρύθμιση, η ΕΕΤΤ σημειώνει ότι η μείωση της τιμής των κλήσεων προς τα κινητά θα υπερβαίνει το 45%, κάτι που μόνο για το 2013 θα μειώσει τα έξοδα για τηλεφωνικές κλήσεις κατά
45 εκατ. ευρώ. Οι μειώσεις προβλέπουν το τέλος τερματισμού να πέσει από τα 4,95 λεπτά του ευρώ σήμερα στα 3,60 λεπτά από την 1η Αυγούστου 2012, στα 2,30 λεπτά από την 1η Νοεμβρίου 2012 και στα 1,03 λεπτά από την 1η Απριλίου 2013.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.