“Κούρεμα” οφειλών σε τράπεζα 212.000 ευρώ!

Χαμόγελο αισιοδοξίας φέρνει για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες η απόφαση του Ειρηνοδικείου Πτολεμαΐδας ( 175/2012) για μέλος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Η απόφαση είναι πολύ ικανοποιητική αφού στην περίπτωση του παραπάνω οφειλέτη τον οποίο εξωδικαστικά είχε συνδράμει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, η αίτηση έγινε δεκτή από το Ειρηνοδικείο Πτολεμαΐδας, προβλέποντας γενναία διαγραφή χρέους.

Πιο συγκεκριμένα ο αιτών 46 ετών, έγγαμος, πατέρας δύο ανήλικων τέκνων, δημόσιος υπάλληλος, με σύνολο οφειλών 315.000 ευρώ προς τράπεζες, καλείται να καταβάλει προς τους πιστωτές του με μηνιαίες καταβολές για μια τετραετία το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ, σύμμετρα κατανεμημένο, εξαιρεί δε της εκποίησης την κύρια κατοικία του, δηλαδή ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου,120 τ.μ., με την υποχρέωση να καταβάλει μηνιαίως επί 17 χρόνια το ποσό των 230 ευρώ, με απαλλαγή από το υπόλοιπο των οφειλών του, ήτοι 212.000 ευρώ! Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το ποσό που ορίζει το δικαστήριο για κάλυψη των βιοτικών αναγκών της τετραμελούς οικογένειας, παρέχει την δυνατότητα ενός αξιοπρεπέστατου επιπέδου διαβίωσης !

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ καλεί τους καταναλωτές να μας απευθυνθούν για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ν. 3869/2010 προκειμένου να βρουν διέξοδο και να ρυθμίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με την οργάνωση, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας εκκρεμούν σήμερα 20.000 υποθέσεις δανειοληπτών που ζητούν κούρεμα ή ρύθμιση. Οι υποθέσεις που κατατίθενται σήμερα εκτιμάται ότι θα εξεταστούν από το ειρηνοδικείο το 2016 και, σε περίπτωση προσφυγής σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα χρειαστούν ένα με δύο χρόνια ακόμα μέχρι να εκδικαστούν. Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών ιδιωτών προς τις τράπεζες, επισημαίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, αφορά στεγαστικά δάνεια.

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.