FastStone Photo Resizer

FastStone Photo Resizer
Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό ένα καλό πρόγραμμα μαζικής αλλαγής μεγέθους εικόνων και ένα από τα καλύτερα που έχω βρει ως τώρα είναι το FastStone Photo Resizer. Παρόλο που είναι μια δωρεάν εφαρμογή, έχει πάρα πολλές δυνατότητες και η χρήση του γίνετε μέσα από ένα σχετικά εύκολο και λειτουργικό γραφικό περιβάλλον (GUI).
Η βασική του ασφαλώς λειτουργία είναι η αλλαγή μεγέθους των γραφικών, αλλά υποστηρίζει και μετονομασία αρχείων, και αυτόματο κόψιμο (crop) των φωτογραφιών, και μετατροπή σε άλλα format εικόνων, και περιστροφές των εικόνων, και αλλαγή του βάθους χρώματος, και προσθήκη κειμένου και υδατογραφήματος στις εικόνες και προσθήκη περιγράμματος (border) γύρω από τις εικόνες.
Η προσθήκη των εικόνων που θα μετατραπούν μπορεί να γίνει και με ένα απλό drag & drop, υποστηρίζονται όλα τα γνωστά format εικόνων (JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF και JPEG2000)  και η μετατροπή / ανάγνωση των αρχείων των φωτογραφιών μπορεί να γίνει από φακέλους και υποφακέλους.
Συνοπτικά, πρόκειται για μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις τους είδους του,  κάτι που μας έχει συνηθίσει άλλωστε η FastStone ήδη από το πάρα πολύ καλό και επίσης δωρεάν image viewer της FastStone Image Viewer, που «κοντράρει» σε χαρακτηριστικά ακόμα και το ACDSee.
Αυτό που ψάχνω τώρα είναι ένα ακόμα πιο ευέλικτο image resize πρόγραμμα, όπου να μπορείς μέσα από τον browser να αλλάζεις το μέγεθος και να αποθηκεύεις στη θέση που θέλεις οποιαδήποτε εικόνα εμφανίζεται στην ιστοσελίδα που σερφάρεις.

πηγη: log.gr

Κοινοποίηση

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *