Δωρεάν μετατροπές αρχείων από μια μορφή σε μια άλλη

Όπως γνωρίζουμε, για να μετατρέψουμε ένα αρχείο από μια μορφή σε μια άλλη (εννοείται συμβατές μεταξύ τους, διότι δεν μπορούμε για παράδειγμα να μετατρέψουμε ένα αρχείο Excel σε αρχείο βίντεο) θα πρέπει να έχουμε το κατάλληλο πρόγραμμα. Άλλα προγράμματα υπάρχουν για τις εικόνες και τα βίντεο, άλλα για τη μουσική και άλλα για τα έγγραφα. Εάν τώρα πρόκειται για κάτι εξειδικευμένο θα πρέπει να αναζητήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα μετατροπής στο Internet.

Γενικά δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο που να υποστηρίζει όλων των ειδών τα αρχεία ανεξάρτητα από το είδος του. Και μπορεί εργαλείο να μην υπάρχει, Web υπηρεσία όμως υπάρχει και λέγεται Zamzar.

Το site με το παράξενο αυτό όνομα κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα και το κάνει καλά: Μετατρέπει ένα αρχείο από ένα formatσε ένα άλλο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ανεβάζουμε το αρχείο που θέλουμε, επιλέγουμε σε τι θέλουμε να το μετατρέψουμε, δίνουμε το e-mail μας και σε λίγα λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος και το είδος του αρχείου που ανεβάσαμε φυσικά), το νέο αρχείο καταφθάνει στο e-mail μας.

Για τους δωρεάν χρήστες υπάρχει μέγιστο όριο 100ΜΒ στο μέγεθος του αρχείου προς μετατροπή, το οποίο είναι υπεραρκετό. Εάν θέλουμε κάτι παραπάνω, μπορούμε να πληρώσουμε $ 7 το μήνα για 200MB, $ 16 για 400ΜΒ ενώ υπάρχουν και πακέτα για περισσότερα ΜΒ.

Το site εντυπωσιάζει με τη λίστα των υποστηριζόμενων formats, ενώ το δυνατό του χαρτί είναι ότι έχει δυνατότητα απευθείας μετατροπής και download πηγών βίντεο από Web υπηρεσίες, όπως YouΤube, και συναφή sites.

Την επόμενη φορά λοιπόν που μας στείλουν ένα αρχείο docx και δεν έχουμε τι να το κάνουμε, μπορούμε απλά να το κάνουμε doc στο http://www.zamzar.com/

πηγή: https://www.ote.gr/web/guest/ote-life

 

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.