H cosmote στην κορυφή του internet

Αποτελέσματα μετρητικής εκστρατείας 2016 της ΕΕΤΤ για τις κινητές επικοινωνίες

02/10/2017

Η ΕΕΤΤ δημοσιεύει τα αποτελέσματα της μετρητικής εκστρατείας που πραγματοποίησε το 2016 σχετικά με τους δείκτες ποιότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται από τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε αστικές περιοχές και εθνικές οδικές αρτηρίες.

Ειδικότερα, οι δείκτες που μετρήθηκαν σχετίζονται με:

  • Τη διαθεσιμότητα του δικτύου, δηλαδή τη γεωγραφική κάλυψη των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του συγκεκριμένου δικτύου.
  • Την ποιότητά των κλήσεων φωνής και την πιθανότητα διακοπής/εμπλοκής.
  • Τον ρυθμό και τον χρόνο μεταφοράς δεδομένων στο Διαδίκτυο, καθώς και την πιθανότητα αποτυχίας.
  • Την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα απεικονίζουν την απόδοση των δικτύων κινητών επικοινωνιών κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι μετρήσεις.

Η μεθοδολογία βάσει της οποίας διεξάγονται οι μετρήσεις διασφαλίζει την αντικειμενική, διαφανή και αμερόληπτη εξαγωγή αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων παρουσιάζονται αναλυτικά εδώ.

Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει μεταξύ άλλων:
“Βασικό συμπέρασμα είναι ότι και τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα προσφέρουν ικανοποιητική κάλυψη των σημείων που ελέγχθηκαν σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες τεχνολογίας GSM και UMTS, δηλαδή υπηρεσίες 2ης και 3ης γενιάς. Εκεί που διαφοροποιούνται αισθητά είναι στις υπηρεσίες δικτύου LTE, 4ης γενιάς, που είναι και οι περισσότερο περιζήτητες σήμερα. Στη συγκεκριμένη τεχνολογία τo δίκτυο της Cosmote υπερέχει έναντι των άλλων δύο ανταγωνιστών της, καθώς τα στοιχεία της δείχνουν ότι προσφέρει μεγαλύτερη αλλά και καλύτερη κάλυψη δικτύου. Οι ταχύτητες που προσφέρει η Cosmote είναι στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον διπλάσιες των ανταγωνιστών της, είτε αφορούν στο «ανέβασμα» είτε στο «κατέβασμα» των δεδομένων. Την Cosmote στους δείκτες ποιότητας και κάλυψης δικτύου ακολουθεί η Vodafone και τέλος βρίσκεται η Wind.”

Κοινοποίηση

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.