Καταπάτηση των ακτών με την ανοχή των αρχών

Το όργιο παραβάσεων στις παραλίες συνεχίζεται για μια ακόμα χρονιά.
Σε όλες τις συμβάσεις υπάρχουν οι παρακάτω όροι που ΠΟΥΘΕΝΑ δεν τηρούνται:
“Η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του μεταβιβαζόμενου χώρου ώστε να υπάρχουν διάδρομοι τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής πλάτους τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία κα τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών, όπως η ανέγερση κάθε είδους κτίσματος ή τοποθέτηση κατασκευάσματος που συνδέεται σταθερά με το έδαφος (πάκτωση με σκυρόδεμα, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, επιχωματώσεις κ.λ.π. ), καθώς και η τοποθέτηση σκηνών και τοποθέτηση τροχόσπιτων, αυτοκινήτων κ.λ.π ”
Ενώ απαγορεύεται ρητώς η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες σε ΟΛΕΣ τις παραθαλάσσιες πόλεις Ελλάδα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα ΠΑΝΩ στο κύμα.
Δίνονται άδειες σε πλάζ με πλάτος μικρότερο από 5 μέτρα. Ένα μεγάλο κενό της νομοθεσίας είναι που δεν καθορίζει το ελάχιστο συνολικό πλάτος της πλάζ πάνω από το οποίο θα μπορεί να δοθεί άδεια.
Για όλα αυτά τεράστια ευθύνη έχουν :
Οι Δήμοι, η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.