Δωρεάν εγχειρίδιο της Microsoft για βελτιστοποίηση των Windows Vista

Η Microsoft δημοσίευσε ένα εγχειρίδιο με συμβουλές ρύθμισης και βελτιστοποίησης των Windows Vista, το “Windows Vista Performance and Tuning Guide”, το οποίο προσφέρει δωρεάν για download από όσους ενδιαφέρονται. Στο εγχειρίδιο αυτό δίνει συμβουλές στους τελικούς χρήστες αλλά και σε εταιρείες ώστε να “απογειώσουν” τις επιδόσεις των Vista.

Στον οδηγό περιλαμβάνονται συμβουλές για διάφορους τρόπους βελτίωσης της απόδοσης ενός συστήματος Vista, όπως:

– Ρυθμίσεις για τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης και εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος
– Σωστή εγκατάσταση του hardware
– Αύξηση της αξιοπιστίας λειτουργίας και της ασφάλειας του συστήματος
– Σωστή παρακολούθηση του συστήματος ώστε να επιλύονται στο background τα όποια προβλήματα

Τα περισσότερα “tips & tricks” απευθύνονται στους τελικούς χρήστες των Windows Vista. Ωστόσο, η Microsoft προσφέρει και μερικές συμβουλές για εταιρείες, μέσω των οποίων μπορεί να βελτιωθούν οι επιδόσεις σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Βέβαια, πριν σηκώσετε τα μανίκια για να εφαρμόσετε ό,τι προτείνει η εταιρεία, καλό θα ήταν να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στις συμβουλές, για να δείτε ποιες από αυτές σας ταιριάζουν. Γιατί, όπως θα διαπιστώσετε, η Microsoft δεν έχει ανακαλύψει τον τροχό αλλά έχει μαζέψει από διάφορα forums του Internet ό,τι θεώρησε καλύτερο. Έτσι, κάποια από τα tips θεωρούνται ήδη ξεπερασμένα [όπως, για παράδειγμα, η κλασική πλέον συμβουλή απενεργοποίησης των οπτικών εφέ]. Κάποια άλλα είναι πιο ενδιαφέροντα, όπως η ανάλυση για τις διάφορες δυνατότητες ρύθμισης των notebooks ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις επιδόσεις και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τον αγγλικό οδηγό βελτιστοποίησης των Windows Vista μπορείτε να τον κατεβάσετε δωρεάν από εδώ.

pctechnology.gr

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.