Skype 4.0: τηλέφωνα και βιντεοκλήσεις, χωρίς καμία χρέωση μέσω Ίντερνετ

Πιο γρήγορες οι ον λάιν συνομιλίες
Skype 4.0: τηλέφωνα και βιντεοκλήσεις, χωρίς καμία χρέωση μέσω Ίντερνετ
ΤΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Του David Ρogue
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Γραπτά μηνύματα, πεντακάθαρες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και βιντεοκλήσεις- και όλα αυτά χωρίς να  πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ. Το Skype είναι ένα από τα προγράμματα του κομπιούτερ που μας επιτρέπουν να  ερχόμαστε σε επαφή με όλο τον πλανήτη, δωρεάν. Τώρα κυκλοφορεί σε βελτιωμένη έκδοση.

Τι γίνεται με το Skype; Αν είστε κάτω των 30, προφανώς γνωρίζετε τα πάντα γύρω από αυτό. Είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Μac, Windows ή Linux που μας συνδέει με άλλους οι οποίοι επίσης διαθέτουν Skype. Μπορούμε να ανταλλάξουμε γραπτά μηνύματα, να κάνουμε τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και βιντεοτηλεφωνήμα- τα, εάν το κομπιούτερ μας έχει κάμερα- και όλα αυτά χωρίς να πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το ότι αυτή τη στιγμή 300.000.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν Skype- ιδιαίτερα οι νέοι που μένουν μακριά από τα σπίτια τους.

Απλότητα και ποιότητα

Φυσικά υπάρχουν πολλά άλλα προγράμματα που κάνουν ακριβώς το ίδιο: iChat, Google Τalk, ΜSΝ Μessenger, ΑΙΜ Υahoo Μessenger, SightSpeed και Οovoo. Όμως λόγω της απλότητας και της ποιότητάς του, το Skype είναι πλέον ένα όνομα που – στα αγγλικά- χρησιμοποιείται και ως ρήμα. Την Τρίτη, έπειτα από χρόνια δημόσιων δοκιμών, η ομάδα του Skype, την ιδιοκτησία του οποίου έχει το eΒay, κυκλοφόρησε το Skype 4.0 για Windows, που η εταιρεία αποκαλεί «τη μεγαλύτερη νέα κυκλοφορία στην ιστορία του Skype».

Η πρώτη και μεγάλη διαφορά είναι ότι πλέον ο χρήστης δεν έχει μπροστά του πολλά μικρά παράθυρα, αλλά ένα μεγάλο. Ο χρήστης θα μπορεί και πάλι να έχει πολλές ταυτόχρονες συνομιλίες ή τηλεφωνήματα, αλλά θα μετακινείται σε αυτά απλώς κάνοντας κλικ στα ονόματα που θα έχει σε μια λίστα στα αριστερά της οθόνης, αντί να ανοιγοκλείνει τα παράθυρα. Φυσικά υπάρχουν και άλλα: ενημέρωση από το σύστημα ότι κάποιοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του, μεταφορά των διευθύνσεων από το Ηotmail, το Υahoo, το Οutlook, ενώ μια σημαντική διαφορά αφορά τις βιντεοκλήσεις: η κακή εικόνα, η γραμμή που κόβεται και η ενοχλητική καθυστέρηση του ήχου ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Εάν κάποιος διαθέτει γρήγορη σύνδεση στο Ίντερνετ και εάν εκείνος και ο συνομιλητής του έχουν Skype 4.0, λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας, η βιντεοκλήση θα είναι σχεδόν τέλεια.

LΙΝΚ: www.skype.com/

Δεν θα χρεώνονται ούτε τα μηνύματα προς κινητά

ΜΕ ΤΟ SΚΥΡΕ 4.0

ο χρήστης μπορεί να εμφανίζει στην οθόνη μικρότερο τον χώρο όπου τραβάει το βίντεο, σαν «φωτογραφία μέσα στη φωτογραφία». Επίσης έχει στη διάθεσή του μια λωρίδα στην οποία μπορεί να γράφει διευθύνσεις του Διαδικτύου ή να στέλνει μηνύματα στον συνομιλητή του, ενώ μπορεί να αποστέλλει έναν φάκελο σύροντας απλώς το εικονίδιο από την επιφάνεια εργασίας μέσα σε αυτή τη λωρίδα. Βέβαια, ακόμα δεν διαθέτει «μηχάνημα καταγραφής βίντεο μηνυμάτων», όπου οι φίλοι σας μπορούν να αφήνουν βίντεο με αυτά που θέλουν να σας πουν όταν δεν σας βρίσκουν, σύντομα όμως θα ενταχθεί και αυτό στις υπηρεσίες του. Επίσης το Skype προσφέρει την ευκαιρία πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων από το κομπιούτερ στο τηλέφωνο κάποιου για ελάχιστα χρήματα το λεπτό, αλλά σύντομα αναμένεται να μη χρεώνει τίποτα για γραπτά μηνύματα προς κινητά τηλέφωνα όπως κάνουν άλλες ανάλογες υπηρεσίες.
Το Skype 4.0, λένε οι ειδικοί, είναι καλύτερο από ό,τι πριν και δωρεάν. Άραγε θα αποδεχθούμε κάποια στιγμή την ιδέα ότι θα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κάμερα κάθε φορά που κάποιος μας καλεί; Μάλλον όχι, εκτιμούν εκείνοι που ξέρουν. Άλλωστε οι βιντεοκλήσεις δεν αντικαθιστούν τα τηλεφωνήματα, αλλά λειτουργούν συμπληρωματικά. Είναι ιδανικός τρόπος για να δούμε από μακριά το καινούργιο σπίτι ενός φίλου μας, να επανασυνδεθούμε με συγγενείς που μένουν μακριά, να γνωρίσουμε ένα μωρό ή κάποιο καινούργιο ταλέντο.

TA NEA

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

2Comments

Add yours

+ Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.