Καταδίκη Microsoft

Να αποσύρει από την αγορά το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Word από τις 11 Ιανουαρίου και να καταβάλει αποζημίωση-«μαμούθ» ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων στην καναδική εταιρία πληροφορικής i4i καλείται η Microsoft, που έχασε τη δικαστική διαμάχη την οποία ξεκίνησε σε βάρος της η i4i για παραβίαση κατοχυρωμένης ευρεσιτεχνίας στο λογισμικό Word.

Πρόκειται για πατέντα στη γλώσσα XML (Extensible Markup Language), η οποία επιτρέπει το άνοιγμα αρχείων με καταλήξεις .XML, .DOCX και .DOCM στις εκδόσεις Word 2003 και 2007.

Αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο καταδίκασε χθες τη Microsoft και σε δεύτερο βαθμό (είχε προηγηθεί καταδικαστική απόφαση για την ίδια υπόθεση από δικαστήριο του Τέξας), προκαλώντας έντονη αναστάτωση στον «γίγαντα» του λογισμικού, καθώς του στερεί τη δυνατότητα να πουλά όλες τις εκδόσεις του δημοφιλούς Microsoft Word και του Microsoft Office στις ΗΠΑ από τις 11 Ιανουαρίου. Το τελευταίο αποτελεί σουίτα εφαρμογών και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τον επίμαχο επεξεργαστή κειμένου Word.

Η εταιρία προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας ότι αναμένει πως οι «διορθωμένες» εκδόσεις, χωρίς την επίμαχη ευρεσιτεχνία, θα είναι διαθέσιμες πριν από την απαγόρευση, οπότε δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι το προβληματικό, νομικά, κομμάτι του προγράμματος δεν υπάρχει στις δοκιμαστικές εκδόσεις της επικείμενης έκδοσης, Word 2010. Ωστόσο, ανέφερε ότι η δικαστική απόφαση ζημιώνει τόσο την ίδια όσο και τους καταναλωτές.

via www.myfreetime.gr.

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.