Ο κατάλογος θα ανανεώνεται συνεχώς, so stay tuned!

  1. Ahrefs: Από τα καλύτερα seo tools για το έλεγχο των backlinks της ιστοσελίδας σας και των ανταγωνιστών σας.  Προσφέρει δωρεάν αλλά και επι πληρωμή υπηρεσίες.  Με αυτό μπορείτε να εντοπίσετε και redirects που οδηγουν στο URL των ανταγωνιστών σας και τους δίνουν προβάδισμα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  2. Alexa: Στην δωρεάν εκδοχή της σας δίνει μια εικόνα για την κατάταξη της ιστοσελίδαςσας καθώς και εκείνων των ανταγωνιστών σας με βάση την επισκεψιμότητα.  Η κατάταξη αυτή δίνεται σε παγκόσμιο και σε τοπικό επίπεδο.  Στην επι πληρωμή εκδοχή της έχετε πιστοποιημένες μετρήσεις για την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας καθώς και ελέγχους οι οποίοι σας βοηθάνε να εντοπίσετε περιοχές όπου μπορείτε να τη βελτιστοποιήσετε.
  3. Anchor Text Over Optimization tool: Από τα πολύ χρήσιμα seo tools  για να διαπιστώσετε αν το anchor text που υπάρχει στα backlink σας είναι βελτιστοποιημένο σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που θεωρεί φυσικό η Google.  Για όσα keywords υπάρχει αφύσικη συχνότητα εμφάνισης τους στα anchor text των backlinks υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας.
  4. Banana Tag: Επιτρέπει το tracking στα emails που στέλνετε μέσω Gmail, Outlook ή άλλες πλατφόρμες και σας δίνει στατιστικά στοιχεία για το πόσοι τα διάβασαν.  Έχει free και paid επιλογές.
  5. Bing Webmaster Tools: Τα seo tools της Microsoft, είναι χρήσιμα γιατί μπορείτε να εντοπίσετε ευκαιρίες για την βελτίωση της ιστοσελίδας σας.
  6. BuiltWith: Βρείτε την τεχνολογία πίσω από κάθε ιστοσελίδα.  Ιδανικό για να αναλύσετε τους ανταγωνιστές σας.
  7. Caption Tube: Προσθέστε captions στα YouTube videos που έχετε και βελτιώστε τη θέση κατάταξης τους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Από τα σημαντικότερα seo tools για αυτή την περίπτωση.
  8. Check My Links: Είναι extension του Chrome το οποίο ελέγχει την ιστοσελίδα σας για broken links.  Πανεύκολο στη χρήση του.
  9. Cloaking checker: Ανήκει στην κατηγορία των seo tools που ελέγχει αν η ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει χρησιμοποιεί μια παράνομη τεχνική βελτιστοποίησης ιστοσελίδων με την ονομασία cloaking.
  10. CloudFlare: Βελτιώνει την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας παρέχοντας το περιεχόμενο της από τους servers που είναι πιό κοντά στους επισκέπτες της.  Επίσης αυξάνει την ασφάλεια της.  Διαθέτει free και paid επιλογές.
  11. CopySpace: Ελέγξτε αν σας έχουν αντιγράψει περιεχόμενο από την ιστοσελίδα σας.
  12. Domain names .gr: Βρείτε σε ποιόν ανήκει το domain name με κατάληξη .GR που σας ενδιαφέρει.
  13. Easel.ly: Ένα από τα φιλικότερα  seo tools για την δημιουργία infographics. Με τα τελευταία μπορούμε να δημιουργήσουμε οπτικοποιημένο περιεχόμενο το οποίο να μας φέρει ποιοτικά backlinks.
  14. Edgerank checker: Μετρήστε τη δημοτικότητα της σελίδας σας στο Facebook, με δωρεάν και επι πληρωμή χρήση.
  15. FindPeopleonPlus: Είναι το directory του Google+ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνα και link building. Η ταξινόμηση μπορεί να γίνει με keywords, επάγγελμα, χώρα και με άλλες παραμέτρους.
  16. Followerwonk: Ένα από τα πιό ενδιαφέροντα seo tools για να βρίσκετε prospects και συνεργάτες στο Twitter.  Απλά πληκτρολογείστε τον όρο που αναζητείτε και θα λάβετε τα αποτελέσματα ιεραρχημένα ανάλογα με το social popularity τους.  Ιδανικό για να εντοπίζετε blogs στα οποία μπορείτε να κάνετε στρατηγικό guest blogging και να βελτιώσετε το SERP της ιστοσελίδας σας καθώς και την επισκεψιμότητα της.
  17. Frobee Robots.txt Checker: Πολύ καλό εργαλείο για να ελέγχετε τα robots.txt files της ιστοσελίδας σας. Χρησιμοποιήστε το, μπορεί να εντοπίσετε λάθη τα οποία δημιουργούν προβλήματα στα robots των μηχανών αναζήτησης.
  18. Google PageRank checker: Ελέγξτε το PageRank (PR), δηλαδή τη βαθμολογία που θεωρητικά δίνει η Google στην ιστοσελίδα σας.  Από τα  seo tools με το οποίο μπορείτε να δείτε επίσης και το PR των ανταγωνιστών σας ή των ιστοσελίδων που σκοπεύετε να δημιουργήσετε backlinks.  Βέβαια το πραγματικό PR που δίνει η Google δεν το γνωρίζει κανείς, το εργαλείο αυτό δίνει μια εκτίμηση για αυτό.
  19. Google SERP Snippet Optimization Tool: Δείτε πως θα εμφανίζετε η ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης και συγκεκριμένα πως θα εμφανίζεται ο τίτλος, το meta description και το URL.
  20. Google trends: Από τα πολυτιμότερα seo tools για να βλέπετε τις τάσεις για τα keywords που σας ενδιαφέρουν.
  21. Google webmaster tools: Από τα βασικότερα seo tools δεδομένου ότι η Google είναι η σημαντικότερη μηχανή αναζήτησης.  Αποδεικνύοντας  ότι είστε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας σας μπορείτε να δείτε από πρώτο χέρι τι λέει η Google για αυτή.
  22. Google Zeitgeist: Δείτε τις σημαντικότερες αναζητήσεις στην Google σε παγκόσμιο επίπεδο ή σε επίπεδο χωρών.  Οι αναζητήσεις παρουσιάζονται ακόμη και ξεχωριστά για ανθρώπους, εκδηλώσεις, αθλητές, consumer electronics, Google+ hashtags, ταινίες, ηθοποιούς, TV shows και YouTube videos.
  23. intoDNS: Εξαιρετικό εργαλείο για τον έλεγχο των DNS το οποίο κάνει και προτάσεις για την αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων που παρουσιαστούν.
  24. Linkstant: Ενημερωθείτε σε πραγματικό χρόνο για το ποιός συνδέεται στην ιστοσελίδα σας.
  25. Moz Analytics: Ολοκληρωμένη σουίτα seo tools για επαγγελματίες του Search Engine Optimization.  Διατίθεται επί πληρωμή, με ένα μήνα δωρεάν χρήση.
  26. MozBar: Search Engine Optimization toolbar η οποία σας επιτρέπει να εκτελέσετε πάνω από 50 ελέγχους βελτιστοποίησης από τον browser σας (Chrome και Firefox).
  27. MozCast: Μάθετε για τις αλλαγές στον αλγόριθμο της Google σε ημερήσια βάση με τη μορφή δελτίου καιρού, όσο πιό υψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιό μεγάλες είναι η αλλαγές στον αλγόριθμο σε σχέση με την προηγούμενη μέρα.
  28. Neighborhood checker: Από τα πιό ενδιαφέροντα seo tools το οποίο εντοπίζει τις υπόλοιπες ιστοσελίδες που φιλοξενούνται στον web server στον οποίο βρίσκεται η ιστοσελίδα σας.  Αφορά βέβαια στην περίπτωση του sharing hosting.  Η χρησιμότητα του είναι η εξής: Αν κάποια από τις γειτονικές ιστοσελίδες έχει τιμωρηθεί από την Google τότε επηρεάζεται και η δική σας ιστοσελίδα.  Το ιδανικό είναι να βρίσκεται  η ιστοσελίδα σας σε web server ο φιλοξενεί αξιόπιστες και δημοφιλείς ιστοσελίδες με την ίδια θεματική ενότητα με τη δική σας.
  29. Open Site Explorer: Πολύ καλό εργαλείο για να αναλύετε τα backlinks των ανταγωνιστών σας, τα anchor texts που έχουν και τα domains από τα οποία προέρχονται.  Διατίθεται από τη MOZ δωρεάν.
  30. Optimizely: Επιτρέπει την βελτίωση της ιστοσελίδας σας προκειμένου να αυξηθεί το conversion rate των επισκεπτών της σε πελάτες.  Δεν χρειάζεται να έχετε τεχνικές γνώσεις.  Παρέχεται με ετήσια συνδρομή.
  31. Page authority checker: Ελέγξτε το page authority κάθε σελίδας της ιστοσελίδας σας το οποίο είναι μία από τις πολλές παραμέτρους που επηρεάζουν την κατάταξη της στα οργανικά αποτελέσματα της Google.
  32. Pingdom: Σας βοηθά να εντοπίσετε προβλήματα σε θέματα DNS και connectivity.
  33. Piktochart: Ανήκει στην κατηγορία των seo tools για τη δημιουργία infographics, έχει free και paid επιλογές.  Στην free επιλογή μπορείτε να κάνετε export το αρχείο. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση του.
  34. Rank checker for Firefox:  Δείτε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας και των ανταγωνιστών σας για τις λέξεις – κλειδιά που σας ενδιαφέρουν.  Ιδιαίτερα αξιόπιστο, πανεύκολο στη χρήση του.
  35. Raven: Ισχυρή σουίτα seo tools για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων.  Διατίθεται επί πληρωμή με ένα μήνα δωρεάν δοκιμαστική χρήση.
  36. Readability test tool: Η ευκολία ανάγνωσης του κειμένου της ιστοσελίδας σας είναι μια παράμετρος που επηρεάζει την κατάταξη της.  Με το συγκεκριμένο εργαλείο βλέπετε τη βαθμολογία της για αυτή την παράμετρο.
  37. Robots.txt Checker: Ελέγξτε το robots.txt αρχείο της ιστοσελίδας σας για να εντοπίσετε πιθανά λάθη τα οποία εμποδίζουν την πρόσβαση των μηχανών αναζήτησης σε αυτή.
  38. Screaming Frog: Από τα ισχυρότερα seo tools για technical SEO το οποίο διατίθεται δωρεάν.  Απαραίτητο για όσους ασχολούνται σοβαρά με την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.
  39. SEO toolbar: Είναι από τα πιό γνωστά toolbar για αυτό το σκοπό.  Έχετε στην διάθεση σας πολλές πληροφορίες στις οποίες περιλαμβάνονται δεδομένα για backlinks.
  40. Server desk: Δείτε την ταχύτητα ανταπόκρισης του server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας για διάφορα μέρη του κόσμου.
  41. Sitemap generators: Δημιουργηστε εύκολα και γρήγορα sitemaps για να τα υποβάλλετε στις μηχανές αναζήτησης και να επιταχύνετε την ευρετηρίαση της ιστοσελίδας σας.
  42. Smush.it: Βελτιστοποιήστε τα images που χρησιμοποιείτε στην ιστοσελίδα σας για να γίνουν ελαφρύτερα και συνεπώς φιλικότερα στις μηχανές αναζήτησης.
  43. Social Crawlytics: Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το περιεχόμενο των ανταγωνιστών σας το οποίο έχει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα στα social media.  Η εγγραφή σε αυτό γίνεται μέσω του λογαριασμού σας στο Twitter.
  44. Social Image Resizer Tool: Βελτιστοποιήστε τα images που θέλετε για το Facebook, Twitter, το Google+ ή για να δημιουργήσετε Favicon.
  45. Theme Authenticity Checker (TAC): Για όσους έχουν χτίσει την ιστοσελίδα τους στο wordpress ένα χρήσιμο plugin το οποίο ελέγχει αν στο theme που έχετε επιλέξει υπάρχει malicious code ο οποίος βέβαια εντοπίζεται από τις μηχανές αναζήτησης και επηρεάζει αρνητικά την κατάταξη της στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  46. Trello: Χρήσιμο εργαλείο για project management και για την αύξηση της παραγωγικότητας.  Σας βοηθά να οργανώσετε τις σκέψεις σας και τις ενέργειες που θέλετε να κάνετε για απλά πράγματα της καθημερινότητας μέχρι τα μεγαλύτερα projects σας.
  47. Ubersuggest: Από τα πιό εύχρηστα seo tools για εναλλακτικές προτάσεις σε keywords.  Επιλέγετε μια βασική λέξη-κλειδί, τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει και έχετε άμεσα τα προτεινόμενα keywords που σχετίζονται με αυτή.
  48. URI Valet: Εργαλείο για τεχνικά ζητήματα βελτιστοποίησης ιστοσελίδων.  Ελέγχει τους server headers, εντοπίζει τα redirects, ελέγχει τα internal και τα external links, τον κώδικα της ιστοσελίδας και πολλά άλλα.
  49. W3C CSS Validation Service: Ελέγξτε την ποιότητα των αρχείων CSS της ιστοσελίδας σας με τον validator της W3C η οποία ορίζει τα standards στο διαδίκτυο.
  50. W3C Markup Validation Service: Ελέγξτε την ποιότητα της HTML της ιστοσελίδα σας.
  51. What’s my DNS: Πραγματοποιείστε έλεγχο του DNS σας σε σχέση με τυχαία επιλεγμένους name servers σε παγκόσμιο επίπεδο.  Ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο όταν έχετε κάνει αλλαγές στα domain zones σας.
  52. Whois Lookup: Βρείτε σε ποιόν ανήκει το domain name με κατάληξη .COM, .NET, .ORG  που σας ενδιαφέρει.
  53. Wistia: Πλατφόρμα για τη φιλοξενία videos επιχειρήσεων η οποία είναι φιλική στις μηχανές αναζήτησης.  Μέχρι τρία videos παρέχεται δωρεάν.  Το πλεονέκτημα της σε σχέση με το YouTube είναι ότι δεν έχει διαφημίσεις και ότι τα videos που φιλοξενεί δεν μπλοκάρονται δεδομένου ότι το περιεχόμενο τους είναι σχετικό με θέματα business.
  54. Wordle: Δημιουργήστε όμορφα word clouds από το κείμενο σας επιλέγοντας τη γραμματοσειρά, το σχέδιο και το χρώμα.
  55. Wordtracker: SEO tools για την εξεύρεση των βέλτιστων λέξεων – κλειδιών τα οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες του SEO.  Διατίθενται επί πληρωμή με ένα μήνα δωρεάν δοκιμή.  Για τα Ελληνικά keywords πάντως η απόδοση του είναι ελλειπής.
  56. Xenu’s Link Sleuth: Εντοπίστε τα broken links στις ιστοσελίδες που σας ενδιαφέρουν.  Το design της εφαρμογής είναι ακαλαίσθητο αλλά τη δουλειά του την κάνει.
  57. Yoast WordPress SEO Plugin: Εξαιρετικό plugin για την βελτιστοποίηση του wordpress blog σας.  Χρησιμοποιώντας το αντιλαμβάνεσαι στην πράξη τις πτυχές του online seo.  Παρόλες τις λίγες αδυναμίες του είναι ένα must to have plugin.
  58. YouTube Analytics: Τα videos είναι μια φανταστική μέθοδος προώθησης και το YouTube είναι η σημαντικότερη πλατφόρμα που τα φιλοξενεί.  Η διαδικασία βελτιστοποίησης τους διαφέρει από αυτή των ιστοσελίδων.  Για να παρακολουθήσετε τα στατιστικά στοιχεία που τα αφορούν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο εργαλείο.

πηγή:http://www.seoingreece.org/seo-tools/

Κοινοποίηση
Hi, I’m admin

3 Comments

  1. Υπάρχει ένα εργαλείο, θα ήθελα να προτείνω
    https://dnschecker.org/
    αυτό το εργαλείο σάς παρέχει αναζήτηση διάδοσης DNS, WhatsMyIP, IP Geo Location, Email Headers, IP Blacklist Checker, MX Check, Domain DNS Checker tool και πολλά άλλα εργαλεία SEO σε έναν τομέα.

  2. Μια λίστα με εξαιρετικά εργαλεία.
    Αλλά πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε και αυτό το εργαλείο https://dnschecker.org/
    Έλεγχος διάδοσης DNS με περισσότερους από 100+ διακομιστές Pubic DNS διαθέσιμοι στις λίστες Γενικά και χώρα για έλεγχο των αποτελεσμάτων ζωντανής διάδοσης DNS. Περισσότερα εργαλεία, όπως WhatsMyIP, IP Geo Location, Email Headers, IP Blacklist Checker, MX Check, NS Check, Domain DNS Health Check και περισσότερα εργαλεία SEO είναι επίσης διαθέσιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *