Φθηνότερα έως και 60% τα τέλη περιαγωγής στις 27 χώρες της Ε.Ε.

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ δραστικά- κατά 40% έως και 60%- όλες οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας που δέχονται οι συνδρομητές στο εξωτερικό και ειδικότερα όταν ταξιδεύουν στις 27 χώρες- μέλη της Ε.Ε.

Τα νέα τιμολόγια περιαγωγής (roaming) που εγκρίθηκαν χθες από το Συμβούλιο των υπουργών Επικοινωνιών της Ε.Ε. θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2009, ώστε να επωφεληθούν άμεσα οι συνδρομητές που θα ταξιδέψουν στη διάρκεια των φετινών θερινών διακοπών τους. Ο νέος κανονισμός για τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας που δέχεται κάποιος συνδρομητής στο εξωτερικό περιλαμβάνει πέντε βασικά μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων προβλέπουν:

● Μείωση κατά 40%- σε τρεις δόσεις έως την 1η Ιουλίου 2011- της τιμής όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων που γίνονται όταν κάποιος συνδρομητής ταξιδεύει σε μία από τις 27 χώρες της Ε.Ε.

● Μείωση του κόστους αποστολής γραπτών μηνυμάτων από το εξωτερικό, καθώς τίθεται ανώτατο όριο 0,11 ευρώ ανά SΜS (χωρίς ΦΠΑ).

● Μείωση των χρεώσεων περιαγωγής για υπηρεσίες δεδομένων (πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αποστολή e-mails και φωτογραφιών ή μεταφόρτωση ταινιών στο κινητό τηλέφωνο από το εξωτερικό) με την καθιέρωση ανώτατου ορίου 1 ευρώ για κάθε megabyte.

● Προστασία των συνδρομητών από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς, μέσω της δυνατότητας να επιλέγουν την αυτόματη διακοπή της λήψης δεδομένων στο εξωτερικό όταν ο λογαριασμός τους ξεπερνά τα 50 ευρώ (εκτός αν ο ίδιος ο συνδρομητής επιλέξει άλλο ανώτερο όριο).

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4520954&ct=1

Κοινοποίηση

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top