Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά!

Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Έναν φορτιστή για όλα τα κινητά θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον από την ερχόμενη χρονιά όλοι οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (Ιnternational Τelecommunication Union- ΙΤU) έδωσε την τελική έγκριση για τη δημιουργία εντός του 2010 του νέου φορτιστή κινητών τηλεφώνων, ο οποίος θα είναι συμβατός με όλες τις συσκευές. Ο καινούργιος φορτιστής θα διαθέτει θύρα microUSΒ και θα διευκολύνει τη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, είτε απευθείας από την πρίζα του ρεύματος είτε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σύμφωνα με την ΙΤU, αρκετά μέλη της βιομηχανίας κινητών συσκευών έχουν υπογράψει ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή του νέου φορτιστή. Ήδη, από τον περασμένο Ιούνιο, κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων όπως η Νokia, η Sony- Εricsson, η Samsung και άλλες, συμφώνησαν να υποστηρί- ξουν τον ενιαίο φορτιστή κινητών τηλεφώνων σε όλη την Ε.Ε.

Αυτό σημαίνει ότι τηλέφωνα συμβατά με τις νέες τυποποι- ημένες συσκευές φόρτισης θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τον επόμενο χρόνο.

Η ΙΤU υπολογίζει ότι ο νέος φορτιστής κινητών τηλεφώνων θα συμβάλει δραστικά και στη μείωση των απορριμμάτων, καθώς θα περιορίσει τον αριθμό των φορτιστών που παράγονται και στη συνέχεια πετιούνται με την αγορά νέας τηλεφωνικής συσκευής. Τα οφέλη από την αντικατάσταση των σημερινών φορτιστών, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Κινητών Τηλεφώνων (GSΜΑ), θα είναι σε παγκόσμια κλίμακα 51.000 τόνοι λιγότερων απορριμμάτων. Επίσης, κατά 13,6 εκατ. τόνους αναμένεται να μειωθούν και οι εκπομπές των αέριων ρύπων (παράγονται κατά τη δημιουργία των φορτιστών).

«Κάθε χρήστης κινητού τηλεφώνου θα επωφεληθεί από τη “γενική λύση φόρτισης” (UCS), που επιτρέπει ο ίδιος φορτιστής να χρησιμοποιείται σε όλες τις μελλοντικές τηλεφωνικές συσκευές, ανεξάρτη- τα από κατασκευα- στή και μοντέλο», αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΙΤU. Σήμερα, υπάρχουν ήδη πάνω από 4 δισ. συνδρομητές- κάτοχοι κινητών σε όλο τον κόσμο.

πηγη: www.tanea.gr

Κοινοποίηση

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *