Πρωτοπορεί η Ισπανία: Τρία λεπτά ο μέγιστος χρόνος αναμονής στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε ένα προσχέδιο νόμου που αποσκοπεί στη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών των εταιρειών και στη μείωση του χρόνου αναμονής στην τηλεφωνική γραμμή σε τρία λεπτά, δήλωσε ο υπουργός Δικαιωμάτων των Καταναλωτών της Ισπανίας Αλμπέρτο Γκαρθόν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Το προσχέδιο δίνει επίσης στους καταναλωτές το δικαίωμα να εξυπηρετούνται από ένα άτομο, και όχι ένα chatbot, και θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να απαντήσουν σε παράπονα πελατών εντός δύο ωρών, είπε ο υπουργός. Απαγορεύεται δηλαδή στην εκάστοτε εταιρεία να χρησιμοποεί αυτοματοποιημένα μηνύματα.

«Οι πρακτικά άπειροι χρόνοι αναμονής έχουν τελειώσει», είπε ο Γκαρθόν. «Η πρόθεση είναι να σταματήσει η κατάχρηση», εξήγησε.

Σε βασικές υπηρεσίες όπως το φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό ρεύμα ή το Διαδίκτυο θα πρέπει να έχετε απάντηση σε λιγότερο από δύο ώρες για τυχόν προβλήματα και αξιώσεις, αναφέρει λεπτομερώς ο υπουργός.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά σε αριθμό επί πληρωμή κατά τη διάρκεια της δωρεάν κλήσης. Έτσι, ο νέος νόμος για την εξυπηρέτηση πελατών «επιδιώκει να εγγυηθεί τα βασικά δικαιώματα των καταναλωτών».

naftemporiki.gr

Κοινοποίηση

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *