Πλαστική ασπίδα για συναλλαγές

Πλαστική ασπίδα για συναλλαγές

Αγορές στο Διαδίκτυο μέσω «εικονικών» προπληρωμένων πιστωτικών καρτών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πεφάνης

Συναλλαγές στο Ίντερνετ με «εικονικές» πιστωτικές κάρτες, αγορές από το περίπτερο χωρίς καθυστερήσεις, αλλά και αναλήψεις μετρητών από το ταμείο του καταστήματος με κάθε συναλλαγή τους θα μπορούν να κάνουν οι κάτοχοι πλαστικού χρήματος μέσα στο 2008.

 

Oι τράπεζες είναι έτοιμες να προσφέρουν τρεις νέες υπηρεσίες στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα, την «εικονική», προπληρωμένη πιστωτική κάρτα με την ονομασία WeΒuy (http://www.webuy.gr/ ) διαθέτει η Τράπεζα Πειραιώς, για όσους θέλουν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές με ασφάλεια.

Πώς λειτουργεί

Ο κάτοχος της κάρτας μεταφέρει σ΄ αυτή- μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τραπεζικής της τράπεζας- το ποσό που επιθυμεί από τον τραπεζικό του λογαριασμό και στη συνέχεια πραγματοποιεί τις συναλλαγές του μέσω του Διαδικτύου. Το πλεονέκτημα της διαδικασίας αυτής είναι ότι- ακόμα και αν ο αριθμός της κάρτας πέσει στα χέρια απατεώνων- ο κάτοχός της δεν θα χάσει χρήματα, καθώς μετά την πραγματοποίηση της συναλλαγής το υπόλοιπό του θα είναι μηδενικό και η κάρτα δεν μπορεί να χρεωθεί με επιπλέον ποσό.
Σημειώνεται ότι προπληρωμένες κάρτες διαθέτουν επίσης η Εurobank, η Τράπεζα Κύπρου και η Τράπεζα Αττικής, όμως το προϊόν της Τράπεζας Πειραιώς δεν είναι τυπική, προπληρωμένη πιστωτική κάρτα καθώς χρησιμοποιείται αποκλειστικά για συναλλαγές εξ αποστάσεως.

Τα «ψιλά»

Παράλληλα, μέσα στο 2008 θα κάνουν την εμφάνισή τους και στη χώρα μας οι πρώτες «ανέπαφες» πιστωτικές κάρτες, οι οποίες φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τα μετρητά σε καθημερινές συναλλαγές μικρής αξίας. Οι κάρτες αυτές θα χρησιμοποιούνται αρχικά στα περίπτερα και στη συνέχεια σε κινηματογράφους και μέσα μαζικής μεταφοράς, και ο κάτοχός τους θα μπορεί να κάνει συναλλαγές αξίας έως 10 ευρώ, «περνώντας» απλώς την πιστωτική του κάρτα από το ειδικό μηχάνημα που θα υπάρχει στο σημείο πώλησης. Με την απλή κίνηση αυτή θα επικυρώνεται η συναλλαγή και το ποσό είτε θα αφαιρείται από το υπόλοιπο της κάρτας- αν πρόκειται για προπληρωμένη πιστωτική- είτε θα χρεώνεται στον μηνιαίο λογαριασμό του. Σύμφωνα με τη Visa Ηellas, που ήδη βρίσκεται σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες για τον σκοπό αυτό, η υπηρεσία θα είναι έτοιμη εντός του έτους.

Η διαφορά

Παράλληλα, και από τον ερχόμενο Μάιο θα λανσαριστεί και η υπηρεσία Cash Βack μέσω της οποίας οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών θα μπορούν να παίρνουν μετρητά (έως 50 ευρώ) από το ταμείο του καταστήματος σε κάθε αγορά που πραγματοποιούν. Η διαφορά, σε σχέση με τις απλές αναλήψεις μετρητών με πιστωτικές κάρτες είναι ότι αφενός οι κάτοχοι πλαστικού χρήματος δεν θα χρεώνονται με τις τσουχτερές προμήθειες που ισχύουν σήμερα για την ανάληψη των μετρητών. Ταυτόχρονα δεν θα χρεώνονται με τόκους από την πρώτη μέρα, αλλά θα απολαμβάνουν την περίοδο χάριτος των 40 ημερών που ισχύει για τις πιστωτικές κάρτες, καθώς τα μετρητά θα θεωρούνται κομμάτι της συναλλαγής.

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.