Netbook που δεν περνάει απαρατήρητο

Το Samsung NC 110 διαθέτει πλεονεκτήματα που δύσκολα αγνοεί κάποιος
Αν και οι πωλήσεις των netbook tablet PC έχουν περιοριστεί λόγω των tablet PC, οι υπολογιστές αυτής της κατηγορίας διαθέτουν πλεονεκτήματα που ακόμη και σήμερα είναι δύσκολο να αγνοήσει κανείς. Ετσι, το γεγονός ότι εξασφαλίζουν καλύτερες επιδόσεις, ότι μπορούν να «τρέξουν» μια τεράστια ποικιλία προγραμμάτων και το ότι έχουν φυσικό πληκτρολόγιο –το οποίο είναι απαραίτητο για τη σύνταξη μεγάλων κειμένων– εξακολουθεί να κάνει τα netbook δημοφιλή σε όσους χρειάζονται έναν μικρό φορητό υπολογιστή όχι μόνο για να καταναλώνουν, αλλά και για παράγουν περιεχόμενο.
Στο Samsung NC 110, το 10,1 ιντσών netbook που η κορεατική εταιρεία έχει ήδη λανσάρει στην ελληνική αγορά, τα παραπάνω πλεονεκτήματα συνδυάζονται με ορισμένα επιπλέον ατού. Ατού που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό του υπολογιστή, αφού το πληκτρολόγιό του είναι αρκετά μεγάλο και διαθέτει κενά ανάμεσα στα πλήκτρα, ώστε να εξασφαλίζει μεγάλη εργονομία. Κυρίως όμως με τη φορητότητα του NC 110, καθώς η αυτονομία του μπορεί να φτάσει έως και τις 14,5 ώρες, χάρις στη μεγάλης διάρκειας μπαταρία του Power Plus, η οποία έχει χωρητικότητα 8850 mAh, τριπλάσια από τις συμβατικές μπαταρίες. Επιπλέον, το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.270 γραμμάρια, για να μεταφέρεται εύκολα.
Το NC 110 έρχεται εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Atom και μνήμη RAM 1 GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος του σκληρού δίσκου φτάνει τα 320 GB – αρκετός για κάθε είδους συλλογή από αρχεία ή ταινίες, οι οποίες μπορούν να αναπαραχθούν στη LED οθόνη του υπολογιστή, ανάλυσης 1024×600 pixel. Η οθόνη παρέχει επίσης ευρεία γωνία θέασης και διαθέτει ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση, με σκοπό να αντανακλά το φως και να μην κουράζει τα μάτια όταν το PC χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους. Την ίδια στιγμή, το netbook υποστηρίζει τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα (ΙΕΕΕ 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0) για ασύρματη σύνδεση σε δίκτυα Wi-Fi και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
Για μεγαλύτερη ευχρηστία εν κινήσει, η λειτουργία Fast Start δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς του NC 110 από την κατάσταση «αναμονής» σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ, όταν ο υπολογιστής βρίσκεται σε αναμονή, τα αρχεία που είναι ανοιχτά, αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο και στη μνήμη, έτσι ώστε να μη χαθούν ακόμη κι αν κοπεί το ρεύμα ή αφαιρεθεί η μπαταρία. Επίσης, οι θύρες USB μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επαναφόρτιση άλλων ηλεκτρονικών γκάτζετ ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένο το netbook.

Πηγή: εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κοινοποίηση

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.