Αύξηση τιμών στα εισιτήρια

Αύξηση τιμών στα εισιτήρια

Ξεκινά απόψε η πιλοτική δίμηνη εφαρμογή της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας του μετρό και των ΗΣΑΠ κατά δύο ώρες ύστερα από τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ εργαζομένων στα μέσα και του υπουργείου Μεταφορών.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε οι αυξήσεις στα κόμιστρα των ΜΜΜ που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαΐου. Οι νέες αυξημένες τιμές των εισιτηρίων συνοδεύονται από την απλοποίηση του συστήματος, καθώς θεσπίζεται ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα, η τιμή του οποίου διαμορφώνεται στα 0,80 ευρώ και ισχύει για μετακινήσεις διάρκειας μιάμιση ώρας. Το σκεπτικό του υπουργείου Μεταφορών περιλαμβάνει την ενίσχυση της χρήσης των ΜΜΜ (με τη μείωση της τιμής των μαζικών προϊόντων) αλλά και την ενθάρρυνση των μετεπιβιβάσεων καθώς φθηναίνει το εισιτήριο για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν περισσότερα του ενός μέσου.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τις μηνιαίες κάρτες για όλα τα μέσα αυτές διαμορφώνονται στα 35 ευρώ από 38 ευρώ που ισχύουν σήμερα, ενώ οι αντίστοιχες για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ περιορίζονται στα 15 ευρώ από 17,50 ευρώ. Παράλληλα δημιουργούνται δύο νέες μηνιαίες κάρτες για τον ηλεκτρικό και το μετρό αξίας 25 ευρώ και 30 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, αντίστοιχες μειώσεις επέρχονται και στις ετήσιες κάρτες, οι οποίες όμως θα ισχύσουν από την 1/1/2009.

Το απλό εισιτήριο του λεωφορείου και του τρόλεϊ αυξάνεται κατά 60%, του ηλεκτρικού κατά 14,3%, του τραμ κατά 33,3%, ενώ αμετάβλητη παραμένει η τιμή του εισιτηρίου του μετρό. Ωστόσο το «μικρό» εισιτήριο του τραμ αυξάνεται κατά 100% (από 0,40 σε 0,80 ευρώ). Το μέχρι πρότινος ενιαίο εισιτήριο του 1 ευρώ αντικαθίσταται από το νέο εισιτήριο (0,80 ευρώ), που θα φτάσει το 1 ευρώ από την 1/1/2009. Καθημερινη

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.