Ανατιμίσεις στα εισιτήρια

Ανατιμίσεις στα εισιτήρια

Αλεξανδρα Κασσιμη

Με αυξήσεις μέχρι και 100% σε ορισμένους τύπους εισιτηρίων αλλά και μειώσεις της τάξης του 14,3% στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα έρθουν αντιμέτωποι οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών από την Πρωτομαγιά. Πλήττοντας ουσιαστικά όσους χρησιμοποιούν αποκλειστικά λεωφορεία ή τρόλεϊ για τη μετακίνησή τους, η κυβέρνηση καταργεί τα εισιτήρια που κόστιζαν 50 λεπτά ενεργοποιώντας ένα ενιαίο εισιτήριο, η τιμή του οποίου μειώνεται από ένα ευρώ σε 80 λεπτά (-25%) και θα ισχύει για μετακινήσεις σε όλα τα μέσα για 1,5 ώρα. Στόχος των μέτρων είναι η χρήση συνδυασμένων μετακινήσεων με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) με Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών.

Η πολιτική αυτή, όπως αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της λαθρεπιβίβασης. Από την άλλη, όμως, το εισιτήριο λεωφορείων και τρόλεϊ αυξάνεται κατά 60%. Η τιμή του εισιτηρίου του ηλεκτρικού (σήμερα 70 λεπτά) ανεβαίνει κατά 14,3%, του τραμ (σήμερα 60 λεπτά) κατά 33,3%, ενώ στο «μικρό» εισιτήριο του τραμ που κοστίζει 40 λεπτά επιβάλλεται αύξηση 100%.

Αναλυτικά, οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία και τρόλεϊ, από 17,5 ευρώ διαμορφώνονται στα 15, από 38 ευρώ για όλα τα μέσα στα 35, ενώ καθιερώνεται και νέα κάρτα για τον ΗΣΑΠ (25 ευρώ) και το μετρό (30 ευρώ). Οι ετήσιες κάρτες διαμορφώνονται από την 1/1/2009 για όλα τα μέσα στα 350 ευρώ από 380 ευρώ, για το τραμ στα 150 ευρώ από 175 και οι νέες κάρτες για ΗΣΑΠ στα 250 ευρώ και μετρό στα 300 ευρώ.

Πληροφορίες θέλουν επίσης την πραγματοποίηση συνάντησης εκπροσώπων των αυτοκινητιστών ταξί σήμερα με τον υπ. Μεταφορών – Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκη προκειμένου να ζητήσουν αυξήσεις της τάξης του 10%.

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.