Τιμές καταναλωτή

Τιμές καταναλωτή

Κύριε διευθυντά

Εάν περιμένουμε από την (όποια) κυβέρνηση ή αντιπολίτευση να κάνει κάτι… χαθήκαμε! Εάν περιμένουμε από τις κατακερματισμένες οργανώσεις καταναλωτών να κάνουν κάτι… σωθήκαμε!

Οταν ρωτήθηκαν οι ξένοι μεγαλο-προμηθευτές «γιατί πουλάτε στην Ελλάδα τα προϊόντα ακριβότερα;» απάντησαν ευγενικά: «Γιατί αυτό μας το επιτρέπει η οικονομία σας»! Με άλλα λόγια, «όσο εσείς οι Ελληνες, που το παίζετε ξύπνιοι, αποδεικνύεστε χαϊβάνια, ασυνείδητοι, ηλίθιοι καταναλωτές που συμπεριφέρεστε σαν πρόβατα, τόσο εμείς (οι κουτόφραγκοι) θα σας αρμέγουμε».

Εάν πράγματι θέλουμε να έχουμε μειώσεις τιμών, τότε πρέπει να φροντίσουμε ώστε να πάψουν αυτές οι ασύδοτες μεγαλο-εταιρείες να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε πρόβατα… Αυτοί «βρίσκουν και κάνουν»… Εμείς τι κάνουμε;

Η μόνη λύση είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι οι καταναλωτές μπορούν να είναι οι κύριοι ρυθμιστές της αγοράς. Για να επιτευχθεί όμως αυτό και στην Ελλάδα, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την εθνική παθογένεια της αδιαφορίας, της μόνιμης κλαψούρας και της γκρίνιας και, περιορίζοντας την άξεστη καταναλωτική μας συμπεριφορά, να συμμετάσχουμε από κοινού σε ένα διαρκές μποϊκοτάζ αυτής της αγοράς.

Τέρμα τα ψέματα, τα άλλοθι και οι υποκρισίες, όπου για όλα μας τα δεινά φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.

Αν πράγματι θέλουμε να συνεισφέρουμε στην «εξυγίανση της ασύδοτης αγοράς», ας ξεκινήσουμε αυτό το διαρκές μποϊκοτάζ με περιεχόμενο «την αγορά και κατανάλωση των ελάχιστων και απαραίτητων μόνο προϊόντων», προκειμένου να στείλουμε το σωστό μήνυμα στους σωστούς αποδέκτες. Το όφελος θα έλθει πολύ σύντομα και θα είναι για όλους μας πολύ μεγάλο…

Σωτηρης Ν. Παπαδοπουλος – Αρχιτέκτονας / Αθήνα /kathimerini

Κοινοποίηση

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top